Ani starší dorostenci v premiéře nezaváhali

Svoje mladší kolegy napodobili o pár hodin později také hráči staršího dorostu, kteří v premiérovém utkání přivítali celek z Brna. Zápas ve svůj prospěch rozhodli již v průběhu první půle a získali tak první dva body. Více čtěte v článku.

Lovosice - Brno std1.liga st.dorostu – 1.liga:

HK .A.S.A. Město Lovosice – Handball KP Brno 34:17 (18:10)

O tom, kdo bude v prvním zápase brát oba body, hodně napověděly již úvodní minuty střetnutí. Naši házenkáři neponechali nic náhodě a v 11.minutě vedli  6:1. Soupeř sice třemi góly v řadě dokázal snížit na rozdíl dvou branek 6:4, ale další minuty opět patřily domácím, kteří deset minut před koncem vedli 12:6 a v závěru první půle již 18:10.

Žádná změna se nekonala ani v poločase druhém, když hosté z Brna přidali svoji další branku až šest minut po jejím začátku a za úvodních dvacet minut druhého dějství byli celkem úspěšní jen dvakrát. To již naši hráči vedli 31:12, aby nakonec zvítězili rozdílem 17ti branek 34:17.

V dalším kole přivítáme opět na domácí palubovce celek Plzně a to v neděli 29. září od 14hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „po rozpačitém začátku, kde se nám v koncovce moc nedařilo, jsme se dostávali do tempa až v druhé polovině prvního poločasu. Dařilo se nám zakončovat hlavně z rychlých protiútoků, které neomylně zakončoval  Pěkný. Nutno dodat, že velkou zásluhu na tom měly výborné zákroky  brankaře Hrdličky a jeho následné přesné přihrávky. I obrana pracovala v dobře a tak si naši hráči vybudovali již po prvním poločasu dostatečný náskok. Ve druhém dějství jsme se snažili hráče nabádat ke zlepšení obrany, to se podařilo a spolehlivě i nadále chytal brankář Hrdlička. Skóre uspěšně narůstalo a na hřiště se postupně dostali všichni hráči. Škoda jen, že jsme posledních pět minut vypustili a tak soupeř z Brna maličko skóre upravil. Všichni zasluhují pochvalu za bojovnost, nicméně soupeř silnějšího kalibru nás teprve čeká.“

Sestava a branky Lovosic: Hrdlička – Paleček, Mareš, Poráč 2, Konárik 1, Baičev 3, Černý, Dlouhý Jiří 1, Barth 6/3, Pěkný 9/1, Strnad, Timko 2, Machač 4, Franc 6

Branky ze 7m hodů: 4 – 0
vyloučení: 5 – 5
rozhodčí: Kokoška, Svítek
diváků: 110