Karviná - Lovosice

Druhé semifinále ovládla Karviná

Na palubovce soupeře se odehrálo druhé utkání semifinálové série mezi našimi Lovci a soupeřem z Karviné. Ta v zápase dominovala a sérii srovnala na 1:1.

Semifinále Chance extraligy:

HCB Karviná – Lovci Lovosice
32:28 (21:14)
stav série 1:1

statistiky k zápasu zde 

Uběhly čtyři minuty a náš tým už musel sahat po prvním oddechovém čase. Donutil jej k tomu domácí uragán, který vlétl do zápasu a nekompromisně trestal z každého svého útoku. Výsledkem byl stav 6:1 v čase 4:02. Lovci se po time-outu zvedli a dokázali během tří minut zkorigovat na 7:5. Karviná ale pokračovala v tempu, se kterým do zápasu vstoupila, a přehrávala nás jednoduchými akcemi s maximálně úspěšným zakončením. Po celý první poločas působila na hřišti s mnohem větší energií a dynamikou, která je semifinále hodna. Lovcům se naopak nedařilo stejně jako v prvním poločase úvodního duelu, na hřišti působili matným dojmem a výsledkem bylo jasné poločasové vedení Karviné 21:14.

Do druhé půle jsme vstoupili lépe, úsek mezi 31. – 38. minutou jsme vyhráli 4:1 a snížili na přijatelných 22:18. Bohužel přišlo další vyloučení na naší straně a soupeř znovu odskočil na rozdíl šesti branek. Zbytek druhé půle byl prošpikován dvouminutovými tresty a Lovci se v něm nedokázali přiblížit na více jak čtyřbrankový rozdíl. Dvakrát jsme bohužel selhali také ze sedmimetrových hodů, kdy naše střelce vychytal oslavenec Martin Galia. Utkání nakonec skončilo kosmeticky přijatelným výsledkem 32:28.

Karviná srovnala sérii na 1:1, další zápas se hraje v sobotu 15. dubna od 17 hodin v Lovosicích. K případnému úspěchu povede z naší strany jen diametrálně odlišný výkon a především nasazení ve všech činnostech, to co nám v Karviné bohužel oproti domácímu týmu viditelně chybělo.

Děkujeme fanouškům, kteří nás podporovali přímo v Karviné a všem, kteří nám i přes nepříznivý průběh drželi palce u obrazovek. Vstupenky na 3. duel jsou od dnešního rána v prodeji přes rezervační portál zde.

Komentáře po zápase: 

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Karviná do zápasu vstoupila dobře. Víme, že tak hraje a upozorňoval jsem na to hráče. Vstup a celý první poločas ovlivnil utkání. Nemyslím, že by nás Karviná úplně přehrávala, ve druhém poločase jsme se zvedli. Karviná ale vyhrála zaslouženě, přehrávala nás jeden na jednoho a na to jsme také hráče upozorňovali. Stav série je 1:1 a jede se dál.“

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Chtěli jsme zopakovat náš výkon z Lovosic, kromě posledních pěti minut se nám to povedlo jak v obraně, tak v útoku. Možná teď máme malou psychologickou výhodu, že se nám tak povedly dva zápasy a jestli to v sobotu ještě jednou zopakujeme, tak máme šanci vyhrát.“

Jonáš Patzel, spojka HCB Karviná: „Cítil jsem se na palubovce super, sedlo mi to. Já mám tyto zápasy o všechno rád, tu atmosféru. Doma se mi hraje vždycky dobře, ještě když vás žene dopředu plná hala. Věřil jsem dnes od první vteřiny, že vyhrajeme a že to zvládneme. Jinak v Karviné se cítím super, utíká mi to tady jako voda. Řadu věcí jsem si tu oblíbil a můžu opravdu říct, že jsem tady jako doma.“