Lovosice - Jičín

Posledních pět kol základní části, Lovci jedou do Jičína!

Extraliga začíná finišovat svoji základní část, Lovci se ještě třikrát vydají na venkovní palubovku a nejbližším utkáním venku sehrají v sobotu v Jičíně.

22. kolo Chance extraligy:

HBC Jičín – Lovci Lovosice
sobota 18. února 18:00

TVcom, onlajny 

To co jsme psali před týdnem a před zápasem s Kopřivnicím, bude platit zřejmě až do posledního kola základní části. Tuhé boje se očekávají jak na špičce tabulky, kde se pohybují naši házenkáři, tak oblasti okolo osmého místa, které zaručuje postup do play-off.

A právě náš nejbližší soupeř je jedním z týmů, pro který je postup do čtvrtfinále stále ještě reálný a to především s ohledem na poslední dva výsledky, které si Jičín v extralize připsal. Ve 20. kole v domácí hale porazil přímého konkurenta v boji o play-off Kopřivnici a svoji naději si pojistil vítězstvím na palubovce Prešova, kterého dosáhl v kole 21.

Na postupovou osmou příčku momentálně ztrácí 4 body, když Brno, které je aktuálně na této pozici má na svém kontě 20 bodů, Jičín zatím získal bodů 16. Mezi Brnem a Jičínem je pak dvojice 19 bodových celků Kopřivnice a Zubří. A všechny tyto týmy čeká v posledních pěti kolech ještě několik vzájemných bojů de facto o body 4.

Konkrétně náš sobotní soupeř vůbec nemá špatný los, když se kromě našeho utkání střetne již jen s týmy z druhé poloviny tabulky a v případě plného bodového zisku by si play-off s největší pravděpodobnostní vybojoval. I z toho vyplývá, že sobotní duel bude znovu „na krev“ a pokud nechceme zopakovat nelichotivý výsledek z loňské sezóny, kdy jsme v Jičíně podlehli 26:29, budeme muset odvést zodpovědný výkon na vysoké sportovní úrovni. Varovným prstem je pro nás rovněž výsledek podzimního duelu, ve kterém jsme v poločase prohrávali 10:15 a střetnutí ve svůj prospěch jsme rozhodli až v posledních vteřinách zápasu.

Nejlepším střelcem soupeře v letošní sezóně je spojka Jiří Dolejší (7. místo – 103 branek), který je zároveň nejlepším exekutorem 7m hodů v dresu soupeře. Tradiční oporou zůstal i v této sezóně brankář David Machalický, který nás v domácím zápase velmi potrápil svými skvělými zákroky.

Střetnutí začíná v jičínské hale v sobotu 18. února od 18 hodin a touto cestou bychom na něj rádi pozvali všechny naše příznivce, kteří nás na zápasy v Jičíně tradičně jezdí podpořit. Znovu budeme potřebovat vaši přízeň a předem za ni děkujeme. Pro všechny ostatní budou připraveny přenosy na běžných zpravodajských kanálech (odkazy na ně viz výše). Děkujeme, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „Další pro nás důležitý zápas. Soupeř je určitě v dobrém rozpoložení, když dokázal v domácím prostředí porazit Kopřivnici a především si dovezl dva cenné body z Prešova. My jsme se v přípravě zaměřili především na naše zakončení, které nás proti Kopřivnici dost trápilo. Chceme se soutředit na náš styl hry, těžit z tvrdé obrany a z přechodu do první a druhé vlny a udržet 100% koncentraci od začátku do konce. Pojedeme do Jičína s respektem, ale samozřejmě s cílem připsat si další dva body a zůstat na předních místech tabulky.“

Jan Dohnal, brankář: „Doma jsme s Jičínem sehráli vyrovnané utkání, takže nic lehkého nás nečeká ani na půdě soupeře. A to i díky tomu, že se vítězstvím v Prešově Jičín dostal zpátky do play-off a prakticky v každém zápase hraje o všechno. My budeme muset zlepšit úspěšnost střelby, která nám nešla proti Kopřivnici. Když budeme dodržovat pokyny trenérů a nebudeme se trápit v útoku, věřím že si odvezeme do Lovosic oba body.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,