Víkend přinese pro Lovce dvě venkovní utkání

Po dvou domácích duelech v rámci Chance extraligy přichází dva zápasy na venkovních palubovkách. V sobotu sehrají Lovci utkání jedenáctého kola extraligy ve Frýdku-Místku, aby v neděli nastoupili v rámci čtvrtfinále Českého poháru proti Karviné

11. kolo Chance extraligy:

SKP Pepino Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
sobota 5. 11. 17:00

Tvcom / onlajny  / ČT Sport PP

Poslední sezóna našemu sobotnímu soupeři příliš radosti nepřinesla. Po velmi dobrém ročníku 2020/2021, ve kterém severomoravané brali po základní části pátou příčku, zůstal Frýdek-Místek za hranami play-off. Po základní části obsadil až deváté místo. Letošní cíle jsou pro svěřence trenéra Daniela Vala mnohem výše a začátek sezóny naznačoval, že rozhodně nejsou nereálné.

Do sezóny vstoupil Frýdek-Místek výhrou s Novým Veselím. Pak sice dvakrát podlehl favoritům (Dukla Praha, Plzeň), ale vítězství v Prešově (mimochodem druhá prohra slovenského týmu v řadě po porážce od Lovosic) ho nakoplo k sérii pěti výher v řadě. Prohra přišla až v domácím utkání proti Karviné, ale i ta byla nakonec těsná o jediný gól. Druhá porážka v řadě v Kopřivnici pak Frýdek-Místek poslala na aktuální sedmou pozici v tabulce se ziskem dvanácti bodů.

Pepinu pro tuto sezónu chybí kanonýr Vojta Petrovský, dlouholetá opora týmu, která i kvůli zdravotním problémům ukončila aktivní házenkářskou kariéru. Celek posílila spojka Slavomír Mlotek z nedaleké Karviné, který v letošní sezóně doplní bratrskou dvojici Mlotků (s bratrem Tomášem). Ještě další dva hráči dorazili z mistrovského Baníku a to pivot Nicolas Noworyta a křídlo Jan Zbránek, i když ten si v poslední sezóně odskočil z Karviné do týmu Hranic.

Tito hráči doplnili již tak zkušený celek, ve kterém letos září především dvojice nejlepších střelců Frýdku-Místku, spojka Radim Chudoba a křídlo Mathias Choleva.

Utkání začíná ve sportovní hale ve Frýdku-Místku v sobotu od 17 hodin a my budeme i na dálku potřebovat vaši podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Frýdek-Místek má velice zkušený tým vhodně doplněný o pár mladých talentovaných hráčů. Očekávám velmi vyrovnané a těžké utkání ve kterém budou rozhodovat detaily. Abychom měli šanci ve Frýdku bodovat, budeme muset hrát důrazně v obraně, koncentrovaně celých 60 minut a mít kvalitu v zakončení.“

Pavel Horák, spojka: „Do Frýdku-Místku jedeme potvrdit naši stávající formu, porvat se o dva body a tím prodloužit naši vítěznou sérii. Čeká nás velice nepříjemný a kvalitní soupeř, který dokázal vyhrát v Prešově, porazit Zubří a doma potrápit Karvinou. Je to bojovný celek, očekávám tvrdou hru a napínavý zápas. A věřím, že to bude zápas se šťastným koncem pro náš tým.“


Čtvrtfinále Českého poháru

HCB Karviná – Lovci Lovosice
neděle 6. 11. od 17:00

S ohledem na to, že naši házenkáři v sobotu v rámci Chance extraligy míří na sever Moravy a protože jejich nejbližším soupeřem ve ČF Českého poháru je rovněž severomoravský celek HCB Karviná (původní termín zápasu středa 9. 11.), domluvili se oba soupeři na sehrání čtvrtfinále v neděli 6. listopadu odpoledne. Děkujeme Karviné za vstřícný krok a umožnění tohoto termínu. Pro oba celky to bude druhé soutěžní střetnutí ve dvou dnech, když na Karvinou v sobotu čeká zápas evropského poháru.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,