Prešov - Lovosice

Horák, Trkovský, Chotěborský

V neděli přivítáme slovenského Mistra!

Třetí velmi těžký soupeř v řadě čeká na naše házenkáře v rámci patnáctého kola Chance extraligy. V neděli do Chemiku dorazí slovenský host soutěže Prešov.

15. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – Tatran Prešov
neděle 27. listopadu 17:00

Po Dukle a Plzni, dvou čtvrtfinalistech poslední extraligové sezóny, se Lovci střetnou s dalším velmi silným protivníkem. Jejich soupeřem bude hegemon slovenské házené, Mistr SR, účastník EHF Evropské ligy a SEHA Gazprom ligy. To jsou základní atributy našeho sobotního protivníka. Prešov je nejúspěšnější tým Slovenska posledních dvaceti let, vždyť naposledy se z titulu SR neradoval v sezóně 2000/2001. Od té doby nenašel Tatran v domácí soutěži přemožitele (z celkového pohledu) a dominance tohoto východoslovenského celku trvá dodnes.

Tým, který do sezóny vstoupil s trenérem (bývalým reprezentantem SR) Radoslavem Antlem, čítá řadu jmen ze slovenského národního týmu a hned 8 legionářů ve službě Prešova (Brazilec Petro Souza Pacheco – střední spojka, Slovinec Tilen Lebe – brankář, Srb Nikola Ivanović – pravá spojka, Rus Viacheslav Kasatkin, Španěl Sergio Lopez Garcia – levé křídlo, Kubánec Pavel Caballero Hernández – levé křídlo, Rus Roman Tsarapkin – levá spojka, Brazilec Marcos Vinicios Colodeti – brankář).

Prešov přihlášením do české soutěže vyslal jasný signál, slovenský tým chtěl i českou ligou projít bez porážky. Trhliny dostala jeho vize ale hned v druhém kole soutěže, kdy z Prešova přivezli vítězství právě Lovci. Od té doby prohrál Tatran s českými týmy ještě dvakrát a třikrát vyšel z česko-slovenských duelů s jedním bodem. Tyto výsledky měly za následek změnu na trenérském postu slovenského šampiona, Rado Antl byl před týdnem odvolán a prozatímním trenérem týmu se stal manažer celku Stanislav Pupík.

I přes některá zaklopýtání čeká na Lovce velmi náročné střetnutí proti týmu s množstvím cizinců v sestavě a řadou slovenských reprezentantů. Nejlepším střelcem celku v letošní sezóně je slovenský reprezentant na postu spojky Oliver Rábek.

Střetnutí se hraje v hale Chemik netradičně až v neděli, čas zůstává tradiční 17:00. Znovu věříme v naplněnou halu, která naše hráče bude hnát za dalším ziskem bodů v domácím prostředí. V poločase utkání proběhne poslední „díl“ soutěže, ze které vzejde poslední finalista v soutěži o LED TV v hodnotě 20.000 Kč (finále 10. prosince v rámci utkání proti Hranicím). Před zápasem je možné zakoupit speciální lovecký kalendář pro rok 2023 v ceně 120 Kč (v prodeji v omezeném množství ve fan shopu Lovců, objednávky možné na lucie@hazenalovosice.cz). 

Děkujeme za vaši podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před utkáním: 

Roman Jelínek, trenér: „Očekávám velice těžké utkání. Prešov má velmi kvalitní tým plný výborných hráčů. K tomu abychom mohli být úspěšní, tak musíme hrát koncentrovaně šedesát minut bez jednoduchých chyb a mít kvalitu v zakončení. Věřím, že přijde hodně diváků, kteří nám vytvoří super atmosféru a poženou nás k bodovému zisku. Já osobně se na to utkání moc těším, protože Prešov představuje kvalitu a věřím, že to bude výborná házená ve skvělé atmosféře.“

Jaroslav Ouředník, spojka: „Čeká nás další náročné utkání. Prešov disponuje dobrou souhrou spojek s pivotem a také kvalitní střelbou z dálky. Od zápasu očekávám vyrovnaný průběh, ale doufám, že i s pomocí fanoušků zůstanou oba body v Lovosicích.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,