Hranice - Lovosice

Zápas dvou poločasů. Po divokém závěru bereme dva body

Asi málokdo z fanoušků čekal pohodové utkání s výrazným vítězstvím, průběh zápasu čtvrtého kola Chance extraligy však „předčil“ veškerá očekávání. Lovci ze zápasu s Hranicemi berou nakonec oba body, i když jim po první půli rozhodně do zpěvu nebylo.

4. kolo Chance extraligy:

TJ Cement Hranice – Lovci Lovosice
32:34 (20:13)

statistiky k utkání zde

Jestliže jsme v pozvánce na utkání vzpomínali loňské střetnutí v Hranicích, ve kterém jsme si po sedmibrankovém vedení na konci vydechli s těsnou výhrou na kontě, tak zápas čtvrtého kola letošního ročníku střetnutí ze sezóny 2021/2022 asi všechna očekávání ještě předčil.

Utkání v Hranicích je nutné rozdělit na dvě poloviny nejen z pohledu hrací doby. Domácí házenkáři do zápasu vstoupili odhodlaně s cílem změnit zatím nulový zisk na svém kontě. Vyrovnaných bylo prvních čtrnáct minut střetnutí, ve kterých se oba týmy střídaly ve skórování (7:7). Zbytek první půle ale opanoval nadšeně hrající soupeř, který nejdříve získal tříbrankové vedení. Efektivita Hranic v útoku přinesla domácím až sedmigólový náskok, přičemž tímto rozdílem také úvodní poločas skončil.

Druhá půle naštěstí pro Lovce přinesla změnu nejen v nasazení a výkonu, ale především ve skóre. Náskok soupeře se postupně tenčil, ale výrazně přiblížit se nám dlouho nedařilo (51. minuta 29:25 pro Hranice). Závěrečná desetiminutovka nakonec přinesla lovosickou radost a především kontaktní branky. V 54. minutě Chotěborský snižoval již na rozdíl jediného gólu (29:30) a Lovce nezastavil ani oddechový čas domácího celku. Po něm jsme naopak přidali další dva góly a konečně dokázali otočit skóre (31:30). Soupeř ještě jednou srovnal, ale závěrečné minuty jsme vyhráli poměrem 3:1 a celkově z Hranic vezeme utrápenou výhru 34:32.

Výsledek, který je pro nás po průběhu celého utkání určitě cenný, znamená další dva body do ligové tabulky. Takový výkon v zápase je ale dalším varovným prstem před sobotním střetnutím s jedním z favoritů soutěže, celkem HC ROBE Zubří, které přivítáme v sobotu 24. 9. od 17 hodin na domácí palubovce.

Děkujeme všem věrným fanouškům za podporu a víru v úspěch. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Sestava a branky Lovců: Dohnal, Adamík, Günl – Ouředník, Kupa 1, Chotěborský 3, Hniďák 6, Trkovský 10/2, Lukáč, Bednařík 3, Vojíř, Horák 2, Stach 1, Malý 1, Bogdanič 7/2.

Komentář trenéra: 

Martin Hríb: „Utkání v Hranicích se nám hodnotí dobře jen díky vítěznému výsledku. Jinak se nám ale stalo přesně to, na co jsme hráče upozorňovali po domácím zápase se Strakonicemi. To co jsme chtěli změnit, to se nám nepovedlo. Dnes bylo v první půli vidět, že hráči Hranic jsou více připraveni skočit do šance tak říkajíc „po hubě“, zatímco my jsme si mysleli, že vše přijde úplně samo. Jsme samozřejmě šťastní, že jsme dnešní střetnutí dokázali otočit a zvítězit, ale určitě nejsme spokojeni s výkonem a předvedenou hrou zejména v prvním poločase.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,