Lovci Lovosice A-tým

Lovci vezou senzační vítězství z Prešova!

Ani neúčast tří hráčů základní sestavy, ani nevydařený vstup do druhé půle nezlomil lovosické házenkáře v zápase proti favorizovanému Prešovu. Ve druhém kole Chance extraligy dokázali zvítězit na palubovce slovenského mistra 28:27 a v soutěži si tak připisují první vítězství.

2. kolo Chance extraligy mužů:

Tatran Prešov – Lovci Lovosice
27:28 (14:13)

statistiky k zápasu zde

Do zápasu jsme určitě vstupovali s respektem k soupeři, ale zároveň se snahou zachytit začátek střetnutí a co nejdéle s Prešovem držet krok. Dílčí cíle se podařily a přestože protivník vedl v úvodu 4:2, podařilo se nám třemi brankami v řadě otočit skóre na 4:5. I další minuty první půle patřily našemu celku, pět minut před koncem jsme vedli rozdílem dvou gólů. Závěrečné minuty naopak vyšly domácím, kteří v posledních pěti minutách vstřelili tři branky, zatímco náš tým už nebyl střelecky úspěšný. Do šaten se tak odcházelo za stavu 14:13 pro Prešov.

Na začátku druhého poločasu srovnal na 14:14 Bogdanić, ale mezi 3. – 9. minutou jsme vyšli střelecky naprázdno. Prešov toho využil k vybudování si šestigólového vedení 20:14. Až ve 39. minutě se prosadil Kupa, který snižoval na 20:15. I o šest minut později vedli domácí o pět branek, ale Lovci zabojovali a deset minut před koncem svítil na ukazateli rozdíl jediného gólu ve prospěch domácích 24:23. Pět minut před koncem přišla chvíle pro Hniďáka, který třemi brankami v řadě získal pro Lovce vedení 26:28 (58. minuta). O chvíli později snižoval na 27:28 domácí Drábek ze sedmičky, ale další branka již nepadla a Lovci se tak mohli radovat z prvního ligového vítězství v této sezóně.

Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentář trenéra Romana Jelínka: „Samozřejmě jsme spokojeni s výsledkem, ale co je důležitější, že jsme spokojeni i s výkonem. Po Plzni jsme chtěli dokázat, že to čemu jsme se věnovali v přípravě, bude fungovat a dneska jsme ten zápas otočili hlavně i v obraně. Navíc se ukázal i velký charakter týmu, kdy jsme se dokázali vrátit proti tak těžkému soupeři v jeho prostředí zpět do zápasu a dotáhnout ho i do vítězného konce. Líbila se mi atmosféra v týmu, utkáním jsme dnes žili a všichni hráči tam dnes nechali všechno.“

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,