Extraliga pokračuje již ve středu: Lovci cestují do Hranic

Extraliga pokračuje již ve středu: Lovci cestují do Hranic

Možná si na ten zápas ještě pamatujete. Výrazné vedení a nakonec o naší výhře na palubovce Hranic v základní části loňského ročníku rozhodla až chycená sedmička v posledních vteřinách zápasu.

4. kolo Chance extraliga:

TJ Cement Hranice – Lovci Lovosice
středa 21. září 17:00

Zápasy v Hranicích nebývají jednoduché a přesvědčili jsme se o tom i v prosinci minulého roku. Přestože v poločase vedli Lovci 14:7, nakonec si po závěrečném hvizdu pořádně vydechli. Domácí tak dlouho snižovali náš výrazný náskok, až minutu a půl před koncem z něj ukrojili předposlední díl. Dvě vteřiny před koncem měli dokonce možnost srovnat, ale sedmičku Luďka Piwka zneškodnil střídající brankář Michal Galia a Lovci se tak mohli radovat z výhry 24:23.

Podobné drama rozhodně není pro čtvrté kolo Chance extraligy v plánu, k tomu ale musí Lovci předvést mnohem zodpovědnější a především herně vydařenější utkání než tomu bylo například v posledním kole proti Strakonicím.

Hranice v dosavadních třech odehraných zápasech zatím nebodovaly. Prohru si zatím připsaly s týmy Maloměřic, Karviné i v Kopřivnici. Důležitým faktem pro Hranice zůstává, že i letos ale mohou bojovat mezi českou elitou. Poslední soutěžní ročník přinesl Hranicím pozici posledního českého celku, který podle regulí měl sestoupit do druhé nejvyšší soutěže. Nakonec ale extraliga doznala rozšíření (i díky zájmu slovenského Prešova) a Hranice tak vstupovaly do extraligy v pozici 14. týmu, přestože původně kvůli prohrané baráži s vítězem 1. ligy (Strakonicemi) soutěž měly opustit.

Letošní cíl družstva, které vede ještě loni hrající pivot Radim Brož, je tak jasný: s kádrem plným mladíků teprve sbírajícími extraligové zkušenosti si zachovat příslušnost v elitní soutěži i pro příští soutěžní ročník. Z Hranic po poslední sezóně odešla nebo se vrátila řada zkušených házenkářů do okolních klubů (Lefan, Zbránek, Noworyta, Plaček). Především Jan Plaček jako nejlepší kanonýr Hranic ze sezóny 2021/2022 bude moravskému celku chybět, spoléhat ale družina kolem Radima Brože bude na nadšení a odhodlání svých mladíků.

O tom jak utkání dopadne, se budete moci přesvědčit prostřednictvím přenosu Tvcom nebo textového přenosu. Držte nám opět palce, znovu to budeme potřebovat! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Martin Hríb, trenér: „I tentokrát nás čeká utkání, ve kterém jsme papírovým favoritem a pevně doufám, že se do něj po sobotním zápase se Strakonicemi poučíme. Už minulou sezónu jsme se přesvědčili, že když Hranice jen maličko podceníme, tak se pak na vítězství hodně nadřeme. Do středečního duelu jdeme s jasným cílem získat dva body a prezentovat se líbivější házenou, než jsme předvedli v posledním utkání. Čeká nás nyní náročný program a k tomu nás trápí zranění některých hráčů, i tak ale chceme potvrdit roli favorita.“

Jaroslav Trkovský, spojka: „Do Hranic jedeme s jasným cílem přivézt oba body a zároveň výrazně zlepšit herní výkon, který jsme předvedli v posledním domácím utkání. V Hranicích bude ten zápas hlavně o nás a bude velice záležet na tom, jak k zápasu přistoupíme. Od našeho nasazení se bude odvíjet průběh celého utkání.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,