Lovosice - Brno, 14.05.2022

Vítězná tečka za sezonou!

Lovci v rámci posledního utkání sezóny 2021/22 přivítali na svém hřišti celek Brna, se kterým bojovali o konečné 5. místo v lize.

2. utkání:

Lovci Lovosice – SKKP Handball Brno
34:29 (17:13)

statistiky utkání

S tímto soupeřem měli v této sezóně negativní bilanci, když s nimi prohráli i na domácím hřišti. Z prvního utkání si však na domácí hřiště přivezli nadějný výsledek, protože v něm prohráli pouze o jednu branku.

Začátek utkání se více povedl hráčům Brna, které šlo rychle do vedení 0:2. Z jejich strany to byl poslední moment v celém zápase, kdy drželi otěže utkání ve svých rukách. Lovci, zejména díky vynikajícím zákrokům Hrdličky a útočnému duetu Kupa, Trkovský otočili vývoj partie ve svůj prospěch. Brno v průběhu celého utkání těžko dohánělo domácí tým, který našel dlouho ztracenou herní pohodu a rozloučil se sezónou sympatickým výkonem. Největší rozdíl byl ve výkonech brankářů, protože domácí Hrdlička k několika zákrokům na hostující křídla a spojky, přidal v druhém dějství i chycenou sedmičku. Jeho oponenti v dresu Brna měli za celé utkání pouhé 3 zákroky, což na úspěch rozhodně nestačilo.

Lovci do sezony vstupovali s cílem bojovat po letech o medaile. Po podzimní části byly tyto ambice zcela oprávněné, protože pravidelně sbírali body a dlouho drželi krok s čelem ligy. Bohužel jarní část byla negativem podzimní a děsivou únorovou šňůrou 6 porážek v řadě ztratili 3. místo v tabulce a do play-off vstupovali z 5. pozice. Brány semifinále pro nás zůstaly zavřené, protože z vyrovnané série proti Dukle Praha jsme odcházeli jako poražený tým. Dalším logickým cílem se tedy stal zisk 5. místa, kde jsme základní část ukončili. To se podařilo a zejména v posledním domácím utkání proti Brnu Lovci zanechali dobrý dojem.

Sluší se poděkovat všem lovosickým fanouškům za jejich srdnatou podporu i v dobách, kdy nebylo vše zalité sluncem, protože v těchto momentech to ukazuje ohromný charakter, kterého si moc vážíme. Uvidíme se na startu další sezony všichni v plné síle!

JSME JEDEN TÝM MY A VY!

Ohlasy po utkání: 

Pavel Hladík, trenér Brno: „Gratuluji Lovosicím, protože vyhráli zaslouženě. My jsme dnes nesplnili taktické pokyny, se kterými jsme do tohoto utkání šli. Za prvních 15. minut jsme inkasovali asi 12 gólů a s tím se to dalo těžko zvládnou. Na začátku druhého poločasu jsme se mohli dostat na kontakt, ale dvěma technickými chybami jsme se o tuto možnost připravili. Dostali jsme velké množství branek a s tím se na venkovním hřišti nedá vyhrát. Brankáři měli pouze 3 zákroky, ale obrana jim moc nepomohla. Pro nás je to vývoj, protože loni jsme byli poprvé v play-off a letos 6. místo, a to je druhý největší úspěch za 100 let. Zase nám podařilo se o kus posunout a v další sezoně se budeme chtít posunout znovu. “

Roman Jelínek, trenér Lovosice: „Od začátku zapasu náš výkon splňoval cíle, se kterými jsme do tohoto utkání šli. Byl koncentrovaný, na hráčích byla vidět chuť do hry, což vyburcovalo diváky, za což jsme samozřejmě rádi. Jsme spokojený s tím, že se nám podařilo splnit cíl, který jsme si po vypadnutí z play-off dali a konečné 5. místo nakonec získali. Končit sezónu vítězně je pro nás potěšující. 

Sebastian Strack, spojka Brno: „V prvé řadě chci pogratulovat soupeři, který vyhrál zaslouženě. Bylo to posledních 60. minut sezóny a my na utkání nebyli dobře psychicky připravený. Vše se odvíjelo od toho, že se nám nedařila hra 1 na 1 a Lovosice nás v tom přehrávali celý zápas. Když už se nám podařilo dostat se do šance, tak nás vychytal brankář Hrdlička.“

Jiří Bouček, spojka Lovosice: „My jsme byli na Brno dobře připravený a plnili jsme to co jsme měli, což nás posunulo ke konečnému 5. místu. Já jsem strašně rád, že se nám podařilo sezónu uzavřít vítězně před super fanoušky a mohl jsem se s kariérou rozloučit vítězně. Chci poděkovat všem v Lovosicích za podmínky, které tu pro mě vytvořili. Já sem budu nadále chodit a fandit Lovcům, aby jednou vytoužený mistrovský titul získali.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,