Lovosice - Frýdek-Místek

Zítra čeká na Lovce dohrávané utkání ve Frýdku-Místku

Utkání našich házenkářů proti Frýdku-Místku bylo původně součástí 12. kola extraligy a mělo být sehráno již na konci listopadu loňského roku. Nakonec se ale odehraje až téměř o čtvrt roku později.

Dohrávka 12. kola extraligy:

SKP Pepino Frýdek-Místek – Lovci Lovosice,
středa 16. února 18:00 

Vlastně už na cestě byli lovosičtí házenkáři na konci listopadu, kdy byl pro střetnutí se severomoravským celkem původně vypsaný termín. Byť v nekompletní sestavě a s alternativní dvojicí trenérů místo nemocného dua na lovecké lavičce (do Frýdku měli nakonec odjet jako „náhradníci“ Srba s Landou). Nakonec se ale objevily mezi hráči další pozitivní testy na koronavirus a utkání tak bylo až v den zápasu odloženo.

Možná trochu pro zajímavost vkládáme i původní komentář trenéra Martina Hríba před listopadovým duelem: „Při pohledu na tabulku se můžeme zdát jako jasný favorit. Ale už od začátku týdne připravujeme tým tak, že není možné nic podcenit a do Frýdku-Místku musíme odcestovat se 100% koncentrací, pokorou, ale jasným cílem dvou bodů. Neustále hráčům připomínáme, že každé dva body je potřeba potvrdit i v dalším zápase. Soupeř odehrál některé velmi dobré zápasy, i když pro něj bohužel bez bodového zisku. Prezentuje se hodně podobným stylem jako my, ale věřím, že zvítězí naše odhodlání a sebevědomí, které nám dodaly poslední kola.“

První vzájemný duel s Frýdkem-Místkem byl letošním „Otvírákem“ sezóny.

Na druhý pokus se střetnutí proti Frýdku-Místku uskuteční a Lovci na něj pocestují zřejmě v maličko jiném rozpoložení, než by tomu bylo na podzim. Na zádech jim totiž budou ležet dvě prohry z posledních dvou kol, které do zbývajících kol znamenají, že pokud chceme udržet výhodnou čtvrtou pozici do play-off, budeme muset v některém z venkovních duelů bodovat + vytěžit maximum z domácího prostředí.

A to rozhodně není jednoduchá úloha! Jak se ale říká: pozdě plakat nad rozlitým mlékem a jak si kdo ustele, tak si i lehne.. tahle dvě česká pořekadla teď platí na 100% a Lovcům nezbývá, než ze svých sportovních dovedností (které v nich rozhodně jsou a ve které věříme!) ukázat svoje maximum v kombinaci s bojovností, odhodláním a loveckým srdcem.

Zítřejšímu soupeři z Frýdku-Místku možná patří až deváté místo a do play-off už se s jistotou nepodívá, mám-li ale jmenovat jeden extraligový tým, který zaostává v letošní sezóně za očekáváním, bude to za mne rozhodně s ohledem na složení kádru celek Frýdku-Místku.

Střetnutí začíná na severu Moravy v 18 hodin a budeme velmi rádi, pokud nás budete podporovat na dálku buď prostřednictví onlajnů nebo sledováním TVcom (utkání zatím není v seznamu). Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem: 

Roman Jelínek, trenér: „Čeká nás další utkání v rychlém sledu. Frýdek – Místek je bodově asi za očekáváním, nicméně si myslím, že patří do toho vyrovnaného středu tabulky. Proto i od našeho souboje očekávám vyrovnané utkání. Cesta k úspěchu povede přes maximální koncentraci a úsilí. Zvítězí to družstvo, které to bude chtít víc a udělá pro to vše.“

Jiří Bouček, spojka: „V tomto utkání se budeme snažit odčinit poslední porážku, kterou jsme utrpěli doma s Brnem. V zápase budeme muset zlepšit obranu, abychom pomohli našim gólmanům, budeme se muset vyvarovat zbytečným ztrátám v útoku a rovněž musíme zlepšit střelbu. Ve Frýdku si musíme dat pozor na Vojtu Petrovského, který je základem jejich útočné hry.“ 

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,