Dáme Plzeň a oraz

Před čekáním na Ježíška čeká Lovce ještě poslední a nesmírně těžké střetnutí. V rámci 15tého kola Extraligy sehrají utkání na hřišti úřadujícího mistra z Plzně! Bylo by krásné si pod stromeček nadělit ohromně cenné vítězství, ale k tomu je potřeba hodně práce.

Extraliga, 15. kolo:

Talent tým Plzeňského kraje – HK FCC Město Lovosice,
pátek 17. prosince od 19:15

Plzeň je každoroční aspirant na titul a není tomu ani letos jinak. V jejím celku najdeme celou řadu vynikajících hráčů patřícím k nadstandartu domácí soutěže. Hra, kterou se Talent prezentuje stojí už několik let na stejných základech a je každému dobře známá. Proč jim to teda vychází, když to každý zná? No, protože to je všechno výborně sladěný, dotažený k dokonalosti. Hráči nejsou žádný ořezávátka a k tomu přidají ještě něco ze svého umu.

Plzeň praktikuje především obranný systém 1:5, který hrají už několik let a je výborně zažitý. V našem prostředí hraje většina týmů zataženou obranu 0:6, proto je pro soupeře obtížné se přeorientovat na jinačí systém. V útoku jsou hráči velice přesný a umí si svoje šance trpělivě připravit a jakékoliv hloupé zaváhání potrestají. V neposlední řade disponuje Plzeň širokým kádrem a má prostor střídat kvalitu za kvalitu.

Lovcům v tomto utkání bude chybět Serchii Petrychenko kvůli trestu, který dostal v Hranicích. I Lovosice mají dobře obsazené posty a několik alternativ, takže věřím, že kluci dokáží Sergeje plnohodnotně zastoupit. V posledním kole jsme utrápeně zvítězili na hřišti Hranic, což byl výkon, který určitě na Plzeň stačit nebude, ale důležité je, že se vyhrálo. I takové zápasy jsou.

Po tomto utkání nás čeká více než měsíční pauza. V lednu se budeme moci těšit na házenkářské Euro, kterého se účastní i Český národní tým!

Utkání můžete živě sledovat na Tvcom. K dispozici bude samozřejmě také prostřednictvím onlajny.cz, ale především díky televiznímu přenosu na ČT SPORT!

Budeme rádi, když nás na dálku podpoříte, děkujeme. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář před utkáním:

Roman Jelínek, trenér: „Čeká nás poslední zápas letošního roku a proto očekávám, že všichni v něm necháme veškerý zbytek sil. S ohledem na kvalitu soupeře musíme podat maximální, koncentrovaný výkon po celých šedesát minut, protože Plzeň dokáže každé naše zaváhání nemilosrdně potrestat. Doma nám vzala dva body, my uděláme všechno pro to, abychom si je vzali zpátky a bodově se tak na soupeře dotáhli.“

Jan Hrdlička, brankář: „Netradičně v pátek nás čeká poslední zápas tohoto roku. Asi je zbytečné zmiňovat, že Plzeň se dlouhá léta drží na předních místech tabulky a jedná se o velice kvalitní tým. My si musíme dát pozor především na kvalitní souhru spojek s pivotem, dobrý tah na branku a střelbu z dálky. Stabilně předvádí výborné výkony brankář Karel Šmíd, kterého nesmíme rozchytat. Byl to právě on, kdo rozhodl poslední vzájemné střetnutí na naší palubovce. Samozřejmě je potřeba minimálně chybovat, protože každou chybu soupeř umí potrestat. My bychom rádi Plzni vrátili domácí porážku a věřím, že na utkání, které podle mne přinese kvalitní házenou, přijde oba celky podpořit co nejvíce diváků.“ 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,