Otvírák sezóny aneb 10 let od bílého pekla v Lovosicích

Byla to tenkrát v Lovosicích velká sláva. Našlapá hala, ve které se hodinu před zápasem nedalo dýchat. Tribuna se slila do jedné barvy a bílé peklo se chystalo schvátit posledního protivníka, který stál lovosickému týmu v cestě za titulem.

Spousta z vás si na ten zápas pamatuje, přestože od jeho sehrání uběhlo už těžko uvěřitelných 10 let. Lovci nakonec brali z úspěšné sezóny druhé místo a dvě stříbra, které ve své sbírce máme, jsou největším úspěchem v lovosické házenkářské historii.

Byla to sezóna bílého pekla a až na jediného soupeře se nám podařilo naše protivníky v lovosickém bílém pekle usmažit. Rádi bychom si společně s vámi zavzpomínali na úspěšnou sezónu a to v rámci zahajovacího utkání, které pro vás na začátek nové extraligové sezóny chystáme.

Historie otvíráků na zimním stadionu.

V roce 2017 se klub HK Lovosice poprvé rozhodl představit extraligu ve slavnostním kabátě a v prostředí zimního stadionu. Před třemi lety jsme společně oslavili 60 let od založení našeho klubu a protože unikátní utkání slavilo úspěch, rozhodli jsme se uspořádat další ročníky. Postupně tak přišel rok 2018 a loučení Honzy Landy s jeho aktivní hráčskou kariérou. Následoval rok 2019, ve kterém byl otvírák extraligy věnován oslavě házené v Ústeckém kraji. Rok 2020 nepřinesl žádné speciální téma, ale znovu jsme v něm dokázali společně pomoci v duchu „Lovci mají srdce“ finanční podporou pro Ládíka a Rozárku.

Rok 2017 – Oslavy 60 let klubu HK Lovosice

Rok 2018 – Poslední zápas Honzy Landy

Rok 2019 – Oslava házené v Ústeckém kraji

Rok 2020 – Lovci mají srdce

Rok 2021 – Deset let od stříbra aneb sezóna bílého pekla.

První soupeřem, kterého v letošní sezóně přivítáme, bude tým Pepino SKP Frýdek-Místek (sobota 4. září od 19 hodin). Utkání je opět součástí obřího mládežnického turnaje „Házenkářský festival Lovosice“, který na severu Čech narostl opravdu do gigantických rozměrů (72 týmů startujících ve 3 věkových kategoriích).

„Ani letos nechceme o úvod na zimním stadionu přijít, přestože i nadále pokračují některé restrikce okolo koronaviru z minulého roku. V našich podmínkách je to unikátní záležitost, kdy jsme na házenou v Čechách v minulých letech přilákali až dva a půl tisíce fanoušků. Letošní rok navíc přinese vzpomínku na stříbrnou sezónu, takže znovu věřím, že budeme mít divákům co nabídnou“ říká k chystanému utkání ředitel HK Lovosice Vojtěch Srba.

Vzpomínat budeme tedy především na úspěšnou sezónu 2010/2011 a znovu se tak do Lovosic vrátí tým, který tehdy pod vedením trenéra Vojtěcha Srby dokráčel až ke stříbrné medaili.

Pro fanoušky bude v rámci utkání připraven speciální program, nevšední aranžmá, grafika a efekty. A znovu budeme pomáhat v duchu motta „Lovci mají srdce“ nadaci BigMat. Věříme, že opět společně dokážeme přispět, abychom někomu pomohli v nelehké životní situaci.

Již několik týdnů usilovně pracujeme na tom, aby se sobota 4. září stala dalším házenkářským svátkem. Respektovat samozřejmě musíme všechna případná vládní nařízení a omezení, která ve spojitosti s aktuální situací v ČR jsou. V samostatném článku přineseme kompletní organizační pokyny k akci.

Vstupenky na tento unikátní zápas jsou již v prodeji a to na prodejně Květinka (8. května, Lovosice) nebo na vrátnici sportovní haly Chemik. Na každém prodejním místě je připraveno 100 vstupenek v ceně 100 Kč. Čtvrtina ze vstupného pak poputuje právě na nadaci Big Mat společně se kterou podpoříme vybraný charitativní projekt.

Prosíme všechny fanoušky, aby dbali pokynů pořadatelů a respektovali zvláštní režim sobotního střetnutí! Děkujeme!