3. den turnaje v Lovosicích: Lovci uzmuli první vítězství

Závěrečný den Memoriálu Františka Arnošta přinesl Lovcům první vítězství v přípravě na novou sezónu, když si dokázali poradit s rakouským Linzem.

O Pohár Františka Arnošta:

Lovci Lovosice – HC Linz AG
25:23 (7:13)

První vyhrané utkání se nerodilo vůbec snadno. První část klání nabídla neatraktivní „holomajznu“, kde se v podstatě nebylo na co dívat. Rakouský sok bez obtíží procházel kolem lovosických obránců jako komparzisti při natáčení seriálu Přátelé. Ve 12 minutě svítilo na ukazateli hrozivé skóre 2:8! V poslední desetiminutovce prvního poločasu se domácí začali probouzet a dokázali zkorigovat na 7:13.

Jako politi živou vodou vlétli do druhé poloviny utkání domácí Lovci. Najednou jsme sledovali obětavý tým, který se rval o každý míč. Velký vliv na to měl rozhodně Jirka Motl. Ikona lovosické házené pozvedla svým výkonem obrázek hry a dokázala strhnout zbytek týmu ke stejnému entuziasmu. Po deseti minutách bylo najednou srovnáno 14:14. Dnes už jsem nechtěl vyzdvihovat výkon Honzy Hrdličky v bráně, ale pokud brankář chytí devět střel za deset minut hry, nemůžu to nechat bez povšimnutí. Většina těchto zákroků navíc byla z jasných brankových příležitostí. Po závěrečném hvizdu se jeho výkon zastavil na 56%! Pochvalu bezesporu zaslouží celý tým Lovců, protože se dokázal vysápat z kritické situace a prokousat se k cennému vítězství.

V posledním utkání se HC Dukla Praha postavila německému hegemonovi turnaje HC Elbflorenz Dresden. S favoritem dokázala držet krok nejlépe, ale nakonec prohrála.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Günl, Dohnal – Holubec 2, Kupa 4, Chotěborský 2, Motl 2, Bouček 1, Kovář 2, Trkovský 4, Macháček 1, Zourek 1, Jonáš, Karlovec 3, Ciesla, Stach 1, Heřmanovský, Jahn, Šuma, Šmíd, Kylíšek, Malý.

O Pohár Františka Arnošta: HC Dukla Praha – HC Elbflorenz Dresden 25:29 (10:13)

Konečné pořadí Memoriálu Františka Arnošta:

  1. HC Elbflorenz Dresden
  2. HC Dukla Praha
  3. HK FCC Město Lovosice
  4. HC Linz AG

Děkujeme všem, kteří si našli cestu do naší sportovní haly a podpořili nás v cestě turnajem. Příští týden čeká Lovce turnaj v Linzu.

JSME JEDEN TÝM MY A VY!