První vítězství v semifinále patří Lovcům!

Dnes byla v Karviné rozehrána semifinálová série mezi našimi házenkáři a vítězem základní části týmem HCB Karviná. I díky povedenému začátku utkání se nám podařilo zvítězit v úvodním duelu a v sérii vedeme 1:0.

Semifinále Chance play-off Strabag Rail extraligy:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice
29:30 (14:15), stav série 0:1

Zdroj komentáře: HCB Karviná, foto: Ivo Dudek.

Na palubovce Karviné se dnes odehrálo první utkání semifinále mezi domácími a hosty z Lovosic. A byli to právě hosté, kteří vstoupili do utkání podstatně lépe než Karviná. Působili svěžejším dojmem a rychle se ujali vedení 4:1. A tento náskok se jim dařilo držet. Prosazovali se zejména z rychlých útoků. Domácí se rozehrávali pomaleji a náskok hostů stáhli vlastně až v koncovce poločasu. To byl dvakrát za sebou úspěšný Gromyko a do šaten se šlo za stavu 14:15 pro hosty.

Začátek druhé půle ale byl ve znamení domácích. Rychle srovnali z ruky Soláka a během tří minut si vpracovali náskok tří branek. Zdálo se, že favorit přece jen převezme otěže utkání, ale hosté byli proti. Jejich lavička žila, hráči se neustále hecovali a brzo dokázali zase srovnat, když ve 40. minutě proměňoval Jonsson na 19:19 a poté se hosté opět ujali vedení. Domácím jako by scházela rozvaha v koncovce a hosté šli znovu do vedení. A to si vlastně drželi až do konce. Pokračoval boj o každou branku, o každý míč a nakonec byli o branku lepší hosté.

Lovci si tak odvážejí z karvinské palubovky velmi cenné první vítězství v této semifinálové sérii. Série pokračuje ve středu v Lovosicích druhým střetnutím, opět v přímém přenosu ČT Sport od 20:15. 

Děkujeme všem našim příznivcům za podporu na dálku, moc si jí vážíme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Michal Brůna, trenér HCB Karviná: „Dnes byl rozdíl ve výkonu obran. Lovosice bránily dobře, naši hráči měli problém se prosadit. Naopak naše obrana nehrála tak, jak jsme si představovali a jak jsme se připravovali. Nezdvojovali jsme a dostávali jsme branky právě ze situací, na které jsme se předem připravovali.“

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Dnes jsme to vyhráli vůlí. Byl to klasický zápas play off, ve kterém nechybělo nic. Chtěli jsme co nejvíce uhlídat Soláka z Patzelem a co nejvíce tahat dopředu. To nám vyšlo a to budeme hrát furt. Karviná je ale sebevědomý mančaft, ta není nikdy dole a my budeme mít doma hodně práce, abychom zvládli druhý zápas.“