Roli favorita jsme potvrdili

Dvě kola před koncem základní části soutěže Lovci zvýšili svoje naděje na konečné umístění mezi nejlepšími čtyřmi celky STRABAG Rail extraligy. V domácímu duelu porazili celek Hranic o tři branky.

20. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice
30:27 (16:13)

První poločas duelu v Lovosicích byl od nedávného střetnutí v Hranicích zcela odlišný. Zatímco na Moravě Lovci první polovinu zápasu zcela ovládli, na domácí palubovce se jim dlouho nedařilo srovnat s Hranicemi krok. Hostující celek od začátku zápasu držel vedení na své straně. Za stavu 9:10 si trenér Lovosic vybral oddechový čas, ale ani po něm se jeho hráčům nepodařilo náskok soupeře vymazat. Cement svoje vedení naopak navýšil až na rozdíl tří branek 9:12 (23. minuta), ale do konce poločasu se pak prosadil již jen jednou. Domácí taženi triem Kupa – Motl – Trkovský závěrečné minuty první půle vyhráli poměrem 5:1 a do šaten odcházeli s vedením 16:13.

Žádný extra přesvědčivý výkon od domácích nepřišel ani ve druhém poločase, hosté trpělivě čekali na chyby Lovců a každé z nich dokázali využít. Ve 40. minutě svojí třetí brankou během deseti minut srovnával hostující Zbránek, o minutu později dokonce Fulneček převážil vedení v zápase zpět na stranu Hranic (19:20). Až tento obrat nastartoval domácí Lovce, kteří nasázeli soupeři čtyři branky v řadě (24:20 ve 45. minutě) a nakonec vedení na svojí straně udrželi až do konce.

Dočasně se tak v neúplně tabulce posunuli na třetí pozici, zatímco dnešní vítězství Kopřivnice a Brna odsunulo mimo play-off Hranice. Do konce základní části ale chybí ještě několik kol a o všem se bude pravděpodobně rozhodovat až tom posledním 22.

V dalším zápase jedeme do Zubří, kde nás čeká duel 21. kola v sobotu 6. března od 18 hodin. Děkujeme všem fanouškům za dnešní podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po zápase: 

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Hranice hráli dnes hrozně trpělivě a když se nám nedařilo proměňovat vyložené šance, sráželo to i naše sebevědomí, které jsem na hráčích neviděl ani krátce před koncem, kdy jsme získali výraznější vedení. Chyběla mi víra ve vítězství a to se mi na dnešním zápase nelíbilo. K tomu jsme přidali i špatný přístup v obraně. Hranice chytly výborně začátek zápasu a nám trvalo dlouho nejen herně, ale i mentálně, než jsme se dokázali na soupeře dotáhnout. Občas se mi i zdálo, že Hranice chtějí v zápase více uspět než my a to nesmíme na domácí palubovce vůbec připustit.“

Jaroslav Hudeček, TJ Cement Hranice: „Dnes to byl odlišný zápas než tomu bylo u nás, My jsme vyrobili velké množství chyb, kterými jsme drželi domácí neustále ve hře. V utkání nakonec vyhrála vyzrálost a zkušenost Lovosic, kteří se většímu množství chyb vyvarovali a v důležitých momentech situace zvládli. Pro nás je teď každý zápas stěžejní a chtěli jsme v Lovosicích získat ztracený bod z domácího utkání. I nadále ale živíme naději, že bychom se do play-off mohli dostat. Děkuji hráčům za to, že chtějí a makají. Bohužel nás ale sráží ty chyby.“