Zdroj foto: SHC Maloměřice Brno.

Lovci mají před sebou jasný úkol, získat další dva body

Posledních pět zápasů základní části čeká na lovosické házenkáře a pokud chtějí pomýšlet na umístění mezi nejlepšími, budou v nich muset maximálně bodovat.

18. kolo STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – SHC Maloměřice Brno,
sobota 13. února od 17:00 

Po výhře nad silnou Duklou čeká na Lovce relativně jednoduché střetnutí. Nebo se to aspoň může při pohledu na umístění soupeře zdát. Ale jak jsme si již zvykli a jak také ukazuje letošní extraligový ročník, žádný protivník jednoduchý není a k zisku každých bodů je potřeba prokázat nejen bojovnost, ale i házenkářský um.

Rozhodně není potřeba popírat, že jsme v zápase proti dvanáctému celku soutěže favoritem. Na druhou stranu ale Maloměřice prokázaly v Novém roce herní vzestup a v posledních dvou kolech potrápily dva silné celky: Zubří a Kopřivnici. Zejména v posledním střetnutí proti Kopřivnici dlouho sahaly po bodovém zisku, o šanci na vítězství je připravil střelecký výpadek v poslední dvacetiminutovce. I díky tomu nakonec slavil vítězství jeho soupeř.

Maloměřice působí v extralize druhou sezónu, v té minulé dokázaly uhrát 3 body. Letošní sezóna přinesla moravskému celku již 2 vítězství nad Novým Veselím a Hranicemi. Obě vítězná střetnutí sehrály Maloměřice na domácí palubovce. My jsme se s tímto soupeřem utkali na začátku ledna a z Brna jsme si přivezli výhru 34:26.

Celek trenéra Víta Musila se opírá o zkušeného brankáře Michala Mazače, který patří mezi tři gólmany s nejvyšším počtem zákroků v lize. V jeho týmu najdeme také zkušeného Jiřího Havláta, který několik let působil i v našem celku. Společně s Vítem Kučerou pak patří ke střeleckým oporám svého celku.

Střetnutí začíná v hale Chemik v sobotu 13. února od 17 hodin a sledovat jej můžete opět prostřednictvím TVcom nebo onlajnů. Děkujeme za vaši podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před utkáním: 

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Maloměřicím se již podařilo získat nějaké body a tím i potřebné sebevědomí, ruku v ruce s tím šla nahoru také jejich výkonnost. Soupeř praktikuje obranný systém 1:5, ze kterého se snaží tlačit rychlý útok. V útočné fázi disponují převážně hráči vybavenými dobrou činností jeden na jednoho. My budeme chtít potvrdit body získané na Dukle a zejména zase trochu vylepšit výkony podávané v posledních zápasech. Pokud budeme hrát se stejným nadšením, chutí a přidáme k tomu i kvalitu, tak zůstanou body v Lovosicích.“

Josef Jonáš, spojka HK FCC Město Lovosice: „V sobotu narazíme sice na poslední tým tabulky, ale rozhodně nesmíme Maloměřice podcenit. Poslední dva zápasy totiž potrápili silné týmy Zubří i Kopřivnice. Musíme od začátku hrát koncentrovaně, nerozchytat soupeřova brankáře Mazače a vytvořit si dostatečný náskok, abychom mohli ve druhé půli hrát klidněji a získat z domácího prostředí dva body.“