Lovci prozatím naposledy: v dohrávce přivítáme Frýdek-Místek

Černé období sportu pokračuje a zatím bez náznaku světla v tunelu. Ještě než se „dočasně“ přeruší všechny sportovní soutěže, odehrají naši házenkáři zápas s týmem Frýdku-Místku.

Dohrávka 2. kola STRABAG Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek,
sobota 10. 10. od 17 hodin

Sobotní utkání je dohrávkou druhého kola, které nemohli Lovci sehrát z důvodu karantény v týmu. Původně jsme měli tuto sobotu hrát zápas šestého kola proti Dukle. Protože však soupeř z Frýdku nemohl akceptovat termín uprostřed týdne, vyšla nám Dukla vstříc a obě utkání se prohodila. Za toto pražskému celku velmi děkujeme, protože opravdové problémy s termínovou listinou nás všechny ještě teprve čekají.

Dnes naposledy mají naši házenkáři možnost si zatrénovat v domovské hale, ve které ještě zítra sehrají extraligové utkání. Po nedělních zápasech dorosteneckých celků pak sportoviště své brány uzavřou a budeme všichni čekat, jaký vliv na snížení nemocnosti budou mít nově nastavená vládní opatření.

Ve středečním utkání proti Dukle (28:28) jsme většinu času tahali za kratší konec provazu. Až mohutný finiš, ke kterému se Lovci vyburcovali v poslední desetiminutovce, nakonec přinesl dělbu bodů. V sobotním střetnutí nelze nic takového připustit, neboť celek Frýdku-Místku má při vší úctě oproti Dukle zkušenější kádr a případný náskok soupeře by se nám doháněl již velice těžko. Jak zmiňuje ve svém před zápasovém komentáři trenér Lovců Roman Jelínek, největší posilou týmu pro novou sezónu se stal velmi zkušený rozehrávač Tomáš Sklenák. Ten se vrací na sever Moravy z dlouholetého německého angažmá a naši fanoušci jej měli možnost vidět v rámci předchozích ročníků turnaje O pohár Františka Arnošta, který v Lovosicích každý rok v létě pořádáme v přípravném období. Velmi dobré výkony podává další spojka Radim Chudoba, který dříve působil v karvinském dresu, a který je čtvrtým nejlepším střelcem celé soutěže. Třetí do party je pak Tomáš Mlotek. Šikovná křídla doplňuje robusní pivot Adam Gřešek a další dobrou sezónu prožívá brankář Vít Pyško. Tým vedený bývalým slovenským reprezentantem Danielom Valom navíc do Lovosic přijede posílen nejen o poslední přesvědčivou výhru nad celkem Karviné, ale také s puncem jediného celku, který dosáhl na vítězství nad letos výbornou Kopřivnicí. Jedinou prohru utržil Frýdek na západě Čech, když podlehl Plzni 33:35.

Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 10. října od 17 hodin. Sledovat jej můžete buď prostřednictvím onlajnů nebo TVcom. Držte nám palce, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentář před zápasem: 

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Frýdek – Místek před touto sezónou výrazně posílil a to zejména na pozici spojek. Velkou postavou se stal Tomáš Sklenák, který je velice kvalitní hráč a jeho přidaná hodnota je v podobě obrovských zkušeností. Dále přišel Mlotek a Chudoba, kteří už mají také dost odehráno a určitě jsou posilami. My musíme po středečním zápase dobře zregenerovat, připravit se takticky a věřím, že budeme mít patřičnou chuť a nasazení odpovídající důležitosti situace a to, že doma body ztrácet nechceme. Navíc nás bude čekat nucená pauza z vládního rozhodnutí, takže o to bude toto utkání důležitější, protože udržet si formu v téhle době je velice složité a nikdo z nás neví jaký tato pauza bude mít dopad na družstva.“