Zdroj: FB stránky HC Linz AG.

Zdroj: FB stránky HC Linz AG.

Lovci absolvovali mezinárodní turnaj v Linci

Další kus přípravy mají za sebou házenkáři Lovosic, kteří se v neděli vrátili z mezinárodního turnaje v rakouském Linci. V něm se zúčastnili 32. ročníku turnaje Johanna Bergera.

Na turnaji Lovci absolvovali 4 přípravná utkání v tomto pořadí:

HK FCC Město Lovosice – TuS Fürstenfeldbruck (Německo) 21:22
HK FCC Město Lovosice – HC Linc AG (Rakousko) 20:19
HK FCC Město Lovosice – GC Amicitia Zürich (Švýcarsko) 21:30
HK FCC Město Lovosice – Erber UHK Krems (Rakousko) 23:24

Komentář k celému turnaji a zhodnocení jednotlivých zápasů pro vás připravil trenér Jan Landa. 

HK FCC Město Lovosice – TuS Fürstenfeldbruck (Německo) 21:22
Hrdlička, Rangl – Bouček 3, Donát, Holubec 1, Jahn 3, Jonáš 2, Kovář 1, Kupa 2, Kylíšek, Macháček, Heřmanovský 1, Motl 5, Stach, Trkovský 2, Zourek 1.

Páteční zápas proti německému celku 2. bundesligy Furstenfeldbruck byl odehraný ve velice solidním tempu, kde jsme s Romanem udělali 2 šestky, které jsme postupně prostřídali vždy v půlce poločasu. Bylo vidět, že stále ještě nemáme úplně zažité vazby mezi sebou, z čehož pramenily jednoduché chyby v útoku, které soupeř ihned potrestal. Nicméně obrana společně s Honzou“ Hanym“ Hrdličkou fungovala velice dobře. Zápas jsme nakonec prohráli o gól, což nás po takovém boji skutečně štvalo.

HK FCC Město Lovosice – HC Linc AG (Rakousko) 20:19
Hrdlička, Günl – Bouček, Donát, Holubec 1, Jahn, Jonáš 1, Kovář, Kupa 3, Kylíšek 1, Macháček, Heřmanovský 2, Motl 10, Stach 1, Trkovský, Zourek 1.

Po páteční těsné prohře jsme se s Romanem Jelínkem na trenérské poradě shodli, že už konečně potřebujeme takovýto zápas uhrát do vítězného konce. V sobotním dopoledním zápase nás čekal Linz, domácí celek, na který jsme si věřili. Opět byly určené 2 šestky s tím, že křídlům jsme dali celý zápas a postupně prostřídali pouze spojky a pivoty. Zápas byl velice tvrdý, ale ostatně jako všechny další zápasy, v duchu fair play. Jirka Günl v brance společně s agresivní obranou byli hlavními strůjci našeho úspěchu. Zápas jsme vyhráli o gól a s Romanem jsme měli strašnou radost za kluky, že se jim to konečně podařilo v závěru „urvat“.

HK FCC Město Lovosice – GC Amicitia Zürich (Švýcarsko) 21:30
Hrdlička, Günl – Bouček, Donát, Holubec 1, Jahn, Jonáš 2, Kovář, Kupa 5, Kylíšek 1, Macháček 1, Heřmanovský, Motl 2, Stach, Trkovský 6, Zourek.

Ve druhém sobotním zápase proti Švýcarskému Zurichu, kde aktuálně na trenérské lavičce působí bývalý ČR reprezentant Jakub Schimanski a na pravé spojce další opora ČR Tomáš Řezníček, jsme chtěli dát odpočinout klukům, kteří hráli dopoledne proti Linzu. Na vstup do utkání to však nemělo žádný vliv. Švýcarský tým jsme opět zaskočili velkou chutí a bojovností zejména v obraně, což vedlo k průběžnému vedení 7:3. I Dan Rangl po týdenní tréninkové absenci odchytal velice slušný zápas. Ukázala se však zkušenost Švýcarského celku, který neustále hrál svou hru, nezpanikařil a v poločase již bylo srovnáno.  Celkově se jednalo o zápas „blbec“ kde jsme po některých pěkných akcích odstřelovali konstrukci branky a soupeř nás lehce trestal rychlými protiútoky. Zápas jsme nakonec prohráli vysokým rozdílem o devět branek, kde jsme dostali lekci od soupeře v trestání laciných chyb v podobě rychlých útoků. Dan Rangl po týdenní tréninkové absenci odchytal velice slušný zápas.

HK FCC Město Lovosice – Erber UHK Krems (Rakousko) 23:24
Günl, Rangl – Bouček, Donát 1, Holubec 2, Jahn 1, Jonáš 1, Kovář 3, Kupa 4, Kylíšek 1, Macháček 3, Heřmanovský, Motl 7, Stach, Trkovský, Zourek 2.

Poslední den v neděli nás v 11:00 dopoledne čekal přední celek rakouské ligy Krems. Poslední zápasy, a ještě dopoledne, jsou vždy složité z pohledu mentálního nastavení v týmu. Jsem rád, že kluci přistoupili k zápasu zodpovědně stejně jako v předchozích zápasech a soupeře hned ze začátku zápasu upozornili tvrdou a bojovnou obranu na to, že se jedná o přípravné nikoliv „přátelské“ utkání. Utkání bylo do poslední minuty otevřené, nicméně po ukázkové akci Kremsu 10 vteřin před koncem jsme dostali branku, která rozhodla o vítězství. Na konečném stavu nic nezměnila ani dobře zahraná akce kluků, kterou jsme si řekli po timu – outu v závěrečných vteřinách.

Závěrečné zhodnocení

Máme za sebou velice kvalitní turnaj v rakouském Linzi, kde jsme absolvovali 4 zápasy ve 3 dnech. Jsem rád, že kluci díky tomuto turnaji měli šanci konfrontovat svoje schopnosti s týmy mimo naší extraligu. Všechny týmy na turnaji měli kvalitu odpovídající špičce naší extraligy a skutečně všechny zápasy nabídly velice pěknou házenou. Kluci si ověřili, že se mohou pasovat a bojovat o vítězství i s těmito manšafty, pokud do hry dají bojovnost, pořádné emoce a opravdovou vůli po vítězství.

Za turnaj jsem strašně rád, otevřelo to oči nejen nám ale i hráčům, na čem bychom měli ještě zapracovat. Jako trenéři velice positivně hodnotíme přístup hráčů jak na hřišti tak na lavičce, kde jsme zejména v obranné činnosti předváděli velice dobré výkony, což se projevilo i ve větší jistotě důvěře mezi obranou a brankářem. V neposlední řadě jsem hlavně šťastný, že se vracíme domu po náročném turnaji všichni zdraví (kromě Boušeho monoklu, který z něho dělá konečně drsňáka :)). Věřím, že v dalších utkáních budeme pokračovat v nastaveném tempu, protože jenom tak nás to může někam posunout.

Konečné pořadí turnaje:
1. Krems 7b
2. Fürstenfeldbruck 6b
3. Zürich 4b
4. Lovosice 2b
5. Linc 1b

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: