Mladší žáci vítězí v poháru MATTONI

Ve sportovní hale ve Sport Centru Hostivice zahájila v sobotu 9.listopadu 2019 soutěž mladších žáků Mattoni pohár. Sedm týmů (Lovosice, Plzeň, Jičín, Louny, Hostivice, Strakonice, Most) se každý s každým utká turnajově, celkově sedm turnajů. Tentokrát vynechávali žáci Plzně a bohužel se omluvili žáci Mostu. V turnaji si jednoznačně vedli mladíci z Lovosic, před Jičínem a Louny. V utkání o Černého Petra úvodního turnaje porazili domácí žáci strakonické. I když tabulka je jednoznačná, zápasy byly přeci jen dost vyrovnané. Hráno 2×15 minut.

VÝSLEDKY LOVOSIC

Úvodní utkání Lovosic s Jičínem bylo vlastně malé finále. Nervozita byla patrná na obou celcích, na úvod se předháněli v technických chybách (7.min 4:2). Herní jistotu dříve nabyli lovosičtí, protože si jičínští nevěděli rady s vysunutou obranou (10.min 8:3). Hra se pak vyrovnala zejména povolením důrazu v obraně lovosických a tak 5-ti brankový rozdíl po další dobu zůstával (poločas 11:6). Teprve zvětšení aktivity lovosické obrany v poslední desetiminutovce vedlo k výraznějšímu brankovému rozdílu na konečných 19:9.

Také do druhého utkání proti Strakonicím nastoupili Lovosice s plnou parádou, důrazná obrana a pestrý útok (7.min 7:0, poločas 12:4). Druhou půlku lovosičtí odehráli v pochodovém tempu jak v útoku, tak v obraně, což soupeř trestal a nakonec uhrál přijatelných 20:12.

V utkání proti domácím začali lovosičtí aktivně (5.min 3:0). Pak opět upadli do nemastného výkonu z druhého poločasu předchozího utkání a soupeř stále udržoval přijatelný tříbrankový rozdíl (10.min 10:7, poločas 12:9). Teprve v závěrečné desetiminutovce utkání důraznou obranou a rychlými útoky Lovosice definitivně zlomili odpor domácích na konečných 22:14.

Závěr turnaje patřil derby s Loko Louny. Soupeři se znají a tak se lounští úspěšně vyrovnávali s vysunutou obranou Lovosic. Hra lovosických v útoku upadala do stereotypu jeden na jednoho a nedařilo se přesně zakončovat. V utkání byli lounští stále o krok vepředu (poločas 5:6). Teprve zatažená obrana a 3-branková šňůra na začátku druhé půle vnesla do řad lovosických klid. Střelci pak prolomili kouzlo lounského brankáře a upravili na konečných 13:9.

  1. HK Lovosice               4       4     0       0         74: 44      + 30       8
  2. HBC Jičín                    4       3     0       1         57: 50      +   7        6
  3. LOKO Louny               4       2     0       2         51: 49      +   2        4
  4. LIONS Hostivice         4       1     0       3          58: 68      –  10       2
  5. HBC Strakonice          4       0     0       4          69: 76      –  29       0

Lovosičtí začali turnaj ve velkém stylu. K pohledné házené s důraznou obranou a pestrými kombinacemi přidali tak i výrazné vítězství.  V dalších zápasech se však až příliš snadno přizpůsobovali hře soupeřů. Střídali skvělé úseky s nedůraznou, pomalou hrou a když se nedařilo v útoku (nepřesná střelba !!!), uchylovali se k sólování a rychlému zakončování. Na vítězství to sice stačilo, ale ani trenéry a ani rodiče „úsporná“ házená netěšila. Kladem je, že v závěrech utkání vždy dokázali zvýšit tempo a tak byly výsledky přeci jenom jednoznačnější. Ve všech utkáních nastoupili všichni hráči, všichni hráči byli aktivní a zapsali se do tabulky střelců. Na úspěchu má podíl také solidní výkon brankářů

SESTAVA:

Skalický, Holman – Čermák, Křížek, Palán, Šenk, Gebhart J., Gebhart St., Burša, Dvořáček, Rak, Bradáč.

Trenéři: Holata, Hron, Potůček, Trefný, Vodička