Autor fotografie: Hynek Sladký, Plzeň.

Lovci sahali v Plzni po bodovém zisku

I po osmém kole extraligy zůstávají na kontě Lovců čtyři získané body. Velmi dobré utkání se silným soupeřem odehráli naši házenkáři v Plzni. Favorizovaný domácí celek ale utkání zvládl a zvítězil o dvě branky.

8. kolo STRABAG Rail extraligy:

Talent M.A.T. Plzeň – FCC Město Lovosice
31:29 (15:15)

Zdroj následujícího komentáře: web ČSH resp. Talent Plzeň. 

První poločas byl vyrovnaný, ani jeden z celků nešel do více než dvoubrankového vedení. A když už se do něho domácí po 20. minutě dostali, zase ho brzy ztratili. Ve 27. minutě vedli po ráně Stehlíka 14:12, ale hosté třemi brankami Kupy otočili na 14:15. Sedmnáct vteřin před poločasovým hvizdem vyrovnával se štěstím srbský házenkář Ivančev v barvách Plzně. Úvod druhé půle patřil obhájcům titulu, kteří rychle odskočili na 18:15 a tento náskok si dál drželi. Po dvou trhácích Stehlíka už to bylo dokonce 25:21 a zdálo se, že Talent dovede zápas k bezpečné výhře. Jenže po červené kartě pro Jakuba Tonara pět minut před koncem Lovosice závěr zdramatizovaly. Ale víc než na dva góly se nepřiblížily. Oba týmy střelecky drželi zkušení borci, na straně domácích Stehlík, u hostů Motl. Plzeňskému Talentu pomohl nástup Šmída, který v brance vystřídal po čtvrthodině hry mladého Křesťana. Ani hostující Rangl se nenechal zahanbit.

Naše doplnění k zápasovému komentáři: 

Lovci v Plzni odehráli dobré utkání. Se silným soupeřem drželi dlouho krok, aby nakonec ale znovu podlehli. Je jen škoda, že takto dobrý výkon se našim házenkářům nepodařilo podat v zápasech se slabšími celky jako například s Brnem nebo Hranicemi. Dosáhli bychom tak na další 4 body, které by nám pomohly k umístění v klidném středu tabulky. Nyní na nás čekají dva klíčové zápasy s Jičínem a Frýdkem-Místkem. Obě utkání odehrajeme v domácím prostředí (Jičín pátek 8. 11. 18:00, FM sobota 16. 11. 17:00). Budeme rádi, pokud nás v těchto důležitých bojích přijdete podpořit. Děkujeme, jsme jeden tým, my a vy! 

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl, Günl – Holubec 1, Kupa 3, Motl 11/4, Bouček, Jelínek, Bičiště, Barth, Trkovský 5/1, Konárik 1, Jonáš 4, Jahn, Nový 2, Malý 2.

Sedmimetrové hody: 4/3:5/5. Vyloučení: 4 (ČK: Tonar) – 1. Rozhodčí: Kozler, Zych. Diváků: 870.

Michal Tonar, trenér Talent M.A.T. Plzeň: „Lovosice hrály velmi dobře, disciplinovaně. Bylo to těžké vítězství, stálo nás hodně sil. Ale zase jsme prostřídali většinu hráčů, náš styl zůstává stejný. Zatím to byl nejsložitější zápas, rozhodovali jsme ho až na konci. Jsem rád, že jsme ho zvládli. Věřím, že nám to pomůže, abychom se po pauze zase nastartovali. Snad jsme si dneska uvědomili, že to budeme mít čím dál těžší. Soupeři se na nás dokáží lépe připravit.“

Pavel Farář, trenér Město Lovosice: „Já se budu opakovat, bylo to podobné jako v Zubří. My se tady nemáme za co stydět, předvedli jsme výkon na hranici našich možností. Ale bohužel nás srážejí chyby, které děláme, i když ani nejsme pod tlakem. Navíc jsme neproměnili čtyři, pět šancí. To nás sráží, už bychom potřebovali nějaký takový zápas přetavit v body. My už jsme jich odehráli spoustu, ale bez výsledku.“