V neděli zajíždíme k obhájci titulu do Plzně

Po krátké reprezentační přestávce se znovu rozbíhá nejvyšší soutěž házenkářů. V té se Lovcům zatím bodově příliš nedaří a v neděli je pak čeká poslední český Mistr z Plzně.

8. kolo STRABAG Rail extraligy:

Talent M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice,
neděle 3. listopadu 10:30

Plzeň aktuálně vévodí extraligové tabulce bez ztráty jediného bodu a s přesvědčivým skórem. K tomu její hráči dokráčeli skrz sedm vítězství v řadě a poradili si i s tak ambiciózními týmy jako jsou Zubří, Nové Veselí nebo Dukla Praha. Tu dokonce dokázali porazit na její palubovce 27:23.

Stabilizovaný kádr vede delší dobu trenér Michal Tonar st. Před sezónou z jeho týmu odešel jeho syn Michal do Německa, do Lovosic se vrátil David Bičiště a do nižší německé soutěže zamířil i pivot Jakub Šíra. Proti nim přišla na západ Čech trojice hráčů, dva ze zahraničí (Šimon Mácháč – Povážská Bystrica), Tim Jenko Bogdanić (Slovinsko) a z pražské Dukly pivot Daniel Řežnický.

Náš nedělní soupeř nemá jednoho dominantního střelce, ale svoji palebnou sílu má rozloženu na více hráčů, což jen dokazuje, že Plzeň je velmi silná na všech postech. K nejlepším střelcům patří druhý ze synů trenéra Tonara Jakub, velmi dobře si vede slovenská posila Mácháč a také křídelník Ondra Šafránek. Velkou sílu má Plzeň také v brankářské dvojici Karel Šmíd – Filip Herajt, když toto duo stojí vysoko v celkové statistice zásahů brankářů. Plzeň má také nejméně obdržených branek za sedm odehraných kol.

Házenkáři Plzně jsou úřadující mistři republiky, když v posledním extraligovém finále zdolali celek Karviné. Dokázali tak zopakovat svůj triumf z let 2014, 2015 a 2016, kdy získali pohár pro vítěze hned třikrát za sebou.

Utkání začíná v plzeňské městské hale v neděli 3. prosince v 10:30. Sledovat jej můžete jako již tradičně prostřednictvím Tvcom nebo onlajnů. Děkujeme za vaši podporu na dálku!

Komentáře před zápasem:

Pavel Farář, trenér HK FCC Město Lovosice: „V neděli nás čeká tým, který v dosavadním průběhu soutěže dokazuje svoji stabilní výkonnost. V domácím prostředí je velmi silné, navíc již může počítat i s uzdravenými hráči na postu spojek Stehlíkem a Doudou. Nás nečeká nic jednoduchého a nezbývá nám, než se poprat především se svým výkonem a pokusit se v Plzni předvést to, na co máme. Znovu se pokusíme přivézt body od silného soupeře a jsem přesvědčen, že porazit můžeme každého, ale nesmíme se přitom porážet sami. Plzeň je tým, který má dlouhodobě stabilizovaný kádr, předvádí sehraný obranný systém 1:2:3 ve spolupráci s dobrými výkony brankářů. Má velmi dobrý přechod do rychlého protiútoku a jako jeden z mála družstev disponuje také kvalitní střelbou ze střední vzdálenosti.“

David Bičiště, spojka HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás asi nejtěžší utkání v dosavadním průběhu extraligy. Plzeň je úřadující mistr a v novém ročníku ještě nenašla přemožitele. Jejich velkou zbraní je tvrdá obrana a velmi rychlý přechod do útoku, kde dávají snadné branky. Pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme předvést hru bez technických chyb a proměňovat vyložené šance, které jsme si zatím v každém zápase dokázali vytvořit.“