Inter liga mladších žáků v Liberci

Všech čtrnáct týmů INTER ligy se v sobotu 25. května 2019 sešlo v Liberci. Závěrečný prolínací turnaj se měl konat původně až v červnu.

Inter liga mladších žáků, Liberec.

Původní termín byl ale nakonec kvůli problémům s halou změněn a tak se medaile a diplomy za umístění rozdají až na posledním turnaji v Mostě. Celkem třicet utkání se hrálo na dvou hřištích, třetí hřiště bylo na rozcvičení. Pořadatelé to zvládli výborně, i když turnaj se hrál od 8:00 do 18:00 hod. Turnaj to byl náročný pro hráče i trenéry, protože každé družstvo sehrálo čtyři (některá pět) utkání 2×15 minut (včetně 5-minutové hry s osobkou).

Žáci Lovosice A si v úvodním utkání snadno poradili s Ústím nad Labem, náskok si vytvořili už v osobce (6:1). Zvítězili snadno 29:4 (poločas 16:1). Ve druhém utkání museli lovosičtí zapnout na vyšší obrátky, protože Most se představil v dobrém světle a v osobce držel krok. Nicméně Lovosice A zvítězili 25:14 po poločase 13:4. Třetí utkání bylo opět těžší. Jičín B praktikoval důraznou házenou, naopak Lovosice A příliš profesorskou. Připočteme-li k tomu spoustu lovosických technických chyb, pak nikoho nepřekvapilo jen těsné poločasové vedení 11:8 (po osobce 5:5). Ve druhém poločase lovosičtí zrychlili hru a nedopustili žádné překvapení (22:17). Také další soupeř, Náchod praktikoval běhavou házenou. Lovosičtí začali opět laxně, osobku sice vyhráli 6:5, ale soupeři nechávali technickými chybami příliš příležitostí ke skórování. Nicméně převaha byla jasná a vedla po poločase 11:7 k vítězství 23:10. Také v posledním, pátém utkání proti Chomutovu začali lovosičtí na půl plynu, poločas 13:7. V druhé půlce zrychlili, zlepšili důraz v obraně a bylo to jasných 31:14

Lovosice B (ročník 2007) se předvedly v nejlepším světle. Na úvod měly těžkého soupeře Jičín B, se kterým se perou o čtvrté místo v celkové tabulce. Utkání bylo vyrovnané, ale rychlost a důraz v obraně Lovosic přeci jen dominovala. Celkem 23:18 po poločase 11:7. Také utkání s Baníkem Most bylo dlouho vyrovnané, i když lovosičtí byli stále o krůček vepředu, poločas 9:8. Ve druhém poločase nesla ovoce vysunutá obrana a lovosičtí získali oba body za výsledek 19:15. Utkání s Tygry bylo celkem jednoznačné, i když lovosické obraně dělaly starost ústecké spojky, celkem 25:14, poločas 12:6. V posledním utkání proti Náchodu měli trenéři obavy z důrazu a rychlosti soupeře. Družstvo Lovosic B vlítlo do utkání jako uragán a již v osobce si vytvořilo náskok (6:1). Pak se hra vyrovnala, ale lovosičtí stále tahali za delší konec a po poločase 16:7 jednoznačně zvítězili 30:12.

Celkově lze hodnotit vystoupení obou družstev velmi dobře. Obě družstva sice měla relativně slabší soupeře, B-čko se ale více zapotilo. A-čko sice trenéry trochu napínalo, ale když zapnulo na plný výkon, nebylo co řešit. Výkonnost táhli brankáři, Srba dirigoval hru a v útoku se dařilo Buryánkovi, Trefnému a  Krejzovi. Po zranění roste výkon Fornbauma, příjemně překvapila hra Resky, zlepšuje se výkonnost Tomana i Touška. Všichni hráči v turnaji skórovali

Lovosice B podaly kolektivní výkon. Trenéři oceňují rychlost, důraz v obraně a zejména spolupráci všech hráčů. Střelecky se dařilo Křížkovi a Buršovi. Na středu dirigovali hru Šenk a Gebhart S. V obraně byli výborní Gebhart J., Palán a Bradáč, líbil se Rak s Dvořáčkem. Výborně oba brankáři. Za předvedený výkon zasluhují pochvalu všichni. Branku vstřelili všichni.

Sestavy Lovců:

Toužimský, Kokkalidis – Buryánek, Srba, Trefný, Krejza, Reska, Fornbaum, Toman, Toušek

Holman, Skalický – Křížek, Šenk, Palán, Gebhart S., Dvořáček, Gebhart J., Bradáč, Rak, Burša.

Trenéři: Vodička, Holata, Hron, Trefný Potůček