Poslední kolo Českého poháru mladších žáků

Závěrečné páté kolo Českého poháru mladších žáků proběhlo v sobotu 9. března 2019 ve Břvích. Turnaj prokázal vyrovnávající se úroveň účastníků.

Český pohár ml. žáků, Břve.

V turnaji zvítězili bez prážky Louny. Minitabulka rozhodla o překvapivém druhém místě stále se lepšících Strakonic před Lovosicemi a čtvrtým Jičínem. Tabulku uzavřel oslabený Most (prázdniny), který podlehl domácím Hostivicím.

Seriál pěti turnajů suverénně vyhráli žáci Loun před Jičínem, lovosičtí si odváží bronzové medaile, domácí Hostivice byli čtvrtí. Mostečtí přes nevydařený poslední turnaj skončili pátí a tabulku uzavírají přes vynikající výkon v posledním turnaji Strakonice. Hráno 2×12 minut.

Výsledky Lovosic

Lovosice – Hostivice 16:14 (6:5)

Upracované utkání se spoustou chyb a málo důsledné obrany. Soupeř sice celé utkání jen dotahoval, ale stále byl na dostřel.

Lovosice – Strakonice 15:12 (8:7)

Zápas se stále se lepšícími Strakonicemi měl stejný průběh jako úvodní utkání, lovosičtí o krok vepředu, soupeř jen dotahoval. Naše málo aktivní obrana nepřistupovala ke spojkám soupeře a dovolila jim velmi přesnou střelbu z dálky. A tak byli strakoničtí brankově pořád v kontaktu.

Lovosice – Most 16:6 (8:3)

Oslabený Most (přijel s osmi hráči – prázdniny) příliš nevzdoroval rychlé hře Lovosic.

Lovosice – Louny 11:16 (6:8)

Lovosičtí nezopakovali výborný výkon z Jičína. Úvodní ztráty míče soupeř využil (6.min 1:4) a lovosickým se rozklepala kolena. Zmizel důraz v obraně a alibistická hra v útoku stačila jen na snižování náskoku soupeře (20.min 11:12), ale na zvrat už nebyly ani síly, a hlavně ani vůle.

Lovosice – Jičín 6:9 (2:3)

Výborná obrana běhavému soupeři příliš nedovolila. Bohužel v útoku chyběla odvaha jít do mlýnice, a pokud jsme se dostali do šance, trestuhodně jsme neproměňovali. Jen na dva v útoku bojující hráče (Srba, Buryánek) se vyhrát nedá.

Umístění odpovídá možnostem družstva a snad můžeme být spokojeni, neboť z celého seriálu odvážíme bronzové medaile. Bohužel co utkání, to jiný výkon jednotlivců a konec konců i celého družstva. V utkáních s Jičínem a Louny chyběla dravost, která právě soupeře držela o krok před námi. Dobrý výkon odvedli brankáři, v obraně byli nejlepší Srba, Gebhart J. a Křížek, ale lze říci, že družstvo solidně bránilo. Útok se opíral o Srbu a Buriánka, ostatní byli s výkony chvíli nahoře, chvíli dole. Také chyběla větší spolupráce s pivoty jak v obraně, tak zejména v útoku. Všichni dali branku. Poděkování patří rodičům za aktivní podporu družstva.

SESTAVA: Šírek, Kokalidis – SRBA, BURYÁNEK, KŘÍŽEK, GEBHART J., ŠENK, TREFNÝ, GEBHART S., REZKA , DVOŘÁČEK, Holman, KREJZA

Trenéři: Vodička, Holata, Hron, Trefný.