Naděje na play-off trvá, Lovci získali první bod venku

V předposledním kole STRABAG Rail extraligy bojovali házenkáři Lovosic o první body z palubovky soupeře v základní části. Nakonec se jim v Brně podařilo získat jeden a udržet si tak šanci na postup do play-off až do závěrečného kola.

21. kolo STRABAG Rail extralig:

SKKP Handball Brno – HK FCC Město Lovosice
28:28 (14:11) 

Již před zápasem bylo jisté, že ve hře o postup do čtvrtfinále udrží Lovce pouze bodový zisk. Přestože o drama na konci zápasu nebylo nouze, nakonec se našim házenkářům podařilo získat první venkovní bod a o všem tak rozhodne až poslední kolo základní části.

Brno se hned zkraje ujalo vedení 2:0, takže už od prvních minut museli Lovci dotahovat vedení soupeře. Podařilo se jim to za stavu 4:4 (10. minuta), ale zbytek první půle vyzněl mnohem lépe pro našeho soupeře. Ten během úvodní půle několikrát získal výraznější vedení, které chvílemi narostlo až na čtyři góly. Do šaten pak Brno odcházelo za stavu 14:11.

Lovcům se podařilo srovnat utkání ve 37. minutě (17:17). Od té doby bylo utkání maximálně vyrovnané. Dlouho se našim hráčům nedařilo převážit vedení na svoji stranu a to až do 48. minuty zápasu, kdy se prosadil Trkovský (21:22 z pohledu domácích). Na dva góly jsme mohli odskočit o minutu později, ale neproměněná sedmička dala znovu šanci domácím. V 59. minutě jsme vedli 28:27, ale brankovou tečku za zápasem udělal nejlepší střelec domácích Michal Dostalík, který svojí osmou brankou srovnal na konečných 28:28.

Vše se tak rozhodne až ve 22. kole základní části. Pokračuje boj na dálku proti Zubří, které má v aktuální tabulce stejný počet bodů jako naši Lovci. V posledním kole jede Zubří do Hranic, Lovosice přivítají doma obhájce titulu z Karviné. A pouze výhra (při očekávaném vítězství Zubří v Hranicích) posune náš tým do play-off.

Děkujeme všem fanouškům, kteří s námi cestovali do Brna, a vytvořili nám na Moravě téměř domácí prostředí, i těm, kteří nám drželi palce na dálku. Všechny bychom chtěli tímto pozvat na poslední domácí duel s Karvinou, ve kterém se rozhodne o tom, zda se znovu probojujeme do bojů o medaile. Zápas se hraje v hale Chemik v sobotu 16. března od 18 hodin. 

Děkujeme za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Sestava a střelci Lovců: Hrdlička, Rangl – Holubec 1, Landa, Kupa 3, Motl 4/1, Bouček 1, Jelínek, Klimt 10/2, Trkovský 2, Konárik, Jonáš 1, Karlovec, Malý 5, Franc 1.

7m hody: 2/0 – 4/3, vyloučení: 6 (ČK Petrovič) – 1, rozhodčí: Pavlát, Točík, diváků: 280.