Autor fotografie: Karolína Machalická.

V Jičíně se Lovcům nedařilo

Třinácté kolo STRABAG Rail extraligy přineslo Lovcům sedmou porážku v sezóně. Naši házenkáři tentokrát nestačili na tým Jičína.

13. kolo STRABAG Rail extraligy: 

HBC Ronal Jičín – HK FCC Město Lovosice
31:23 (14:11)

Ani sedmé utkání Lovosic na hřišti soupeře nepřineslo Lovcům body a nutno přiznat, že zatímco v zápasech předcházejících jsme rozhodně měli a mohli (v každém z nich) bodovat, střetnutí v Jičíně bylo první, ve kterém byl soupeř zřetelně nad naše síly.

Devět technických chyb v našem podání přinesl první poločas, takže již tento ukazatel nemohl vést k úspěchu našich hráčů. Úvodní čtvrthodina souboje skončila smírně 6:6. Pak přišlo vyloučení jednoho z našich hráčů a Jičín toho využil k odskočení na 9:6. Po tříbrankové šňůře přišel první oddechový čas Lovců, ale jakoukoliv snahu zbrzdilo další vyloučení. Po něm vedli domácí již 12:8, později dokonce 14:8. Posledních pět minut již jičínští neskórovali a Lovosice dokázaly zkorigovat na poločasových 11:14. Navíc byl těsně před koncem vyloučen domácí Kovařík a Lovci vstupovali do druhé půle s výhodou jednoho muže v poli.

Toho bohužel naši hráči vůbec nevyužili a naopak to byl Jičín, který ve vlastním oslabení zvítězil 2:0 a navýšil tak vedení na 16:11. Definitivní zlom přišel v úseku mezi 38. – 45. minutou, který jsme prohráli 0:5 a na ukazateli tak po 45. minutách svítil stav 23:14. O vítězi zápasu tak bylo předčasně rozhodnuto, v konečném součtu Jičín naše hráče porazil 31:23.

V našem dresu se dařilo brankáři Honzovi Hrdličkovi, který zneškodnil soupeři hodně vyložených šancí, střelecky nás držel Vašek Klimt. Děkujeme věrným příznivcům, kteří nás i do Jičína přijeli povzbudit.

Poslední střetnutí roku 2018 hrajeme proti Hranicím v pátek 21. prosince od 19 hodin. Budeme rádi, pokud přijdete Lovce povzbudit a rozloučit se tak s podzimní částí sezóny. Na každého platícího fanouška čeká dárek v podobě malého nástěnného kalendáře. Další zápas čeká na Lovce až na konci ledna 2019.

Komentáře po utkání: 

Petr Mašát, trenér HBC Jičín: „Jsme strašně rádi, že jsme těžké utkání proti zkušenému týmu z Lovosic zvládli. Po dvou zbytečných porážkách jsme se museli dostat na nohy a samozřejmě jsme rádi, že to se povedlo. Pochvala pro každého hráče, který byl dnes na hřišti, co jsme si řekli, to kluci plnili. Jakmile se nám dařilo, tak nám rostlo i sebevědomí a společně s diváky a srdíčkem, které se tomu přidalo, to bylo krásné utkání. Pro nás jsou to strašně důležité body před zápasem s Duklou a před vánoční přestávkou. Veliká spokojenost.“

Jiří Drbohlav, pivot HBC Jičín: „Já jsem v první řadě rád, že se nám to podařilo zlomit po těch nepovedených zápase. Na tréninku jsme si řekli, že to musíme hodit za hlavu a zase začít bojovat jako tým, což se nám povedlo. Dnes jsme navázali na zápasy, ať už pohárový zápas s Plzní nebo zápas se Zubřím, a zase nám branku zavřel Filip Veverka, což nám hrozně moc pomůže. Když víme, že když je nějaká střela ze střední vzdálenosti, tak ji Filip chytí. Dnes jsme také proměňovali dost šancí, což nám opravdu hodně pomohlo.”

Jan Landa, trenér HK FCC Město Lovosice: „Samozřejmě bych chtěl pogratulovat jičínským klukům k zisku dvou bodů. Za nás vidím největší problém v proměňování šancí, kdy jsme na křídlech nebyli schopni překonat Filipa Veverku. Náš druhý nešvar je, že jakmile přestaneme dávat góly, naše energie i vzadu jde dolů a zrovna tady v Jičíně se zápasy potom hrozně těžce obrací, jakmile necháte jičínské hráče dostat na koně.”

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „Dneska si to rozhodně zasloužili více a více bojovali. Za výhrou šli více a dneska jsme zase neproměňovali. To nás položilo, protože s 23 brankami se špatně vyhrává všude, i doma. To je strašně málo za 60 minut.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička J., Rangl – Holubec 1, Kupa 1, Motl 4, Bouček, Hrdlička L., Jelínek 2, Klimt 7/3, Konárik 2, Provinský 1, Semerád, Jonáš 1, Karlovec, Malý 3, Franc 1.

7m hody: 2/1 – 3/3, vyloučení: 3 – 4, rozhodčí: Hanák, Pavlíček, diváků: 612.