S rokem 2018 se Lovci rozloučili vítězně

I sedmé utkání v domácím prostředí proměnili Lovci v dvoubodový zisk, když si v dohrávce 14. kola STRABAG Rail extraligy poradili s celkem Hranic.

14. kolo STRABAG Rail extraligy: 

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice
30:25 (16:12)

S rokem 2018 jsme se rozloučili vítězně a udrželi si domácí neporazitelnost. Na našem výkonu bylo vidět, že pro vítězství chceme udělat vše, co je v našich silách. Zároveň byla ale znát nervozita a nejistota pramenící z toho, že jsme v dosavadním průběhu soutěže nedokázali bodovat na hřištích soupeřů. Bohužel ani proti Hranicím se nám nedařilo čelit hře jeden na jednoho. Jestli na něčem musíme přes zimní přestávku zapracovat, jsou to individuální obranné činnosti. Tento handicap nás limituje v každém utkání a v ukazateli obdržených branek jsme (až na tým Litovle) na tom z celé extraligy nejhůře.

V zápase s Hranicemi nám pomohla skvělá střelecká produktivita v úvodní třetině střetnutí a výborný výkon brankáře Honzy Hrdličky po celý zápas.

Do utkání jsme vstoupili skvěle a po chvíli vedli 3:0. Dobrý vstup do zápasu jsme dokázali i díky výbornému výkonu Hrdličky v brance stupňovat a v průběhu první půle Lovci vedli již 14:8. Nakonec do šaten týmy odcházely za stavu 16:12. Začátek druhého dějství patřil Hranicím, které během čtyř minut dokázaly téměř vymazat náskok a zkorigovaly na 16:15. Lovci pak ale znovu zabrali, zefektivnili hru v útoku a když ve 43. minutě zvyšoval svojí pátou brankou v utkání Motl již na 23:16, směřovali za dalším vítězstvím. Dva góly Hranic v poslední minutě stanovily konečný výsledek střetnutí na 30:25.

Děkujeme všem našim fanouškům, že se s námi přišli rozloučit a věříme, že jim vítězství i lovecký kalendář udělali radost. Budeme se na vás těšit po lednové přestávce. První domácí střetnutí hrajeme 2. února od 17 hodin s Novým Veselím, ještě předtím zajíždíme do Litovle (26. ledna od 17 hodin). Přejeme všem klidné svátky a vše nejlepší v roce 2019! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře po utkání: 

Jan Landa, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Do zápasu jsme vstoupili podle našich představ, ale pak jsme opět produkovali chyby, které nás trápí každé utkání. Vrátili jsme Hranice zpět do zápasu, nedokázali jsme se vypořádat s přihrávkami soupeře do pivota od Marka Tůmy. Nakonec jsme ve druhé půli obranu zlepšili a nastartovala nás přesilovka soupeře, kdy Hranice neproměňovaly. To nás uklidnilo společně s výkonem brankáře Honzy Hrdličky, který měl přes padesát procent. Dnes jsme dali šanci i mladému Kupovi na středu a ten to zvládl na výbornou.“

Jan Kupa, spojka HK FCC Město Lovosice: „Do utkání jsme vstoupili fantasticky, fungovala nám obrana a v útoku jsme proměňovali střelecké šance. Konec poločasu nám nevyšel, přestali jsme dávat a přidaly se technické chyby. Ve druhé půli jsme si vítězství pohlídali a v těžkých zápasech nás podržel Honza Hrdlička. Jsme rádi, že jsme tento rok zakončili vítězstvím.“

Libor Hrabal, trenér TJ Cement Hranice: „Do zápasu jsme nevstoupili dobře, ale nakonec jsme dokázali svůj výkon stabilizovat, aby soupeř náskok nenavyšoval. Začátek druhé půle byl dobrý, ale zabili jsme hřebíček do rakve nevydařenou přesilovkou. Neproměnili jsme střelecké šance a dali Lovcům možnost vybudovat si náskok. To byl rozhodující moment zápasu, kdy jsme domácí postavili na nohy svými vlastními chybami. Škoda neproměňování šancí, výsledek by byl ve druhé půli jiný, to by se nám nemělo stávat.“

Tomáš Pernička, křídlo TJ Cement Hranice: „Ve druhé půli jsme se dokázali dostat zpět do zápasu, ale zlomily nás vlastní neproměněné šance. Mohli jsme domácí více potrápit a zůstat déle ve hře, ale chyby a promarněné šance, které by se na této úrovni měly proměňovat, nás o tuto možnost připravily.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Holubec 2, Kupa 3, Motl 7, Bouček 5, Hrdlička 1, Klimt 7/2, Trkovský 1, Konárik 1, Provinský, Semerád, Karlovec, Malý 4, Franc.

7m hody: 3/1 – 5/3, vyloučení: 3 – 4 (ČK přímá Mičola), rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 520.