Zdroj fotografie: FB HC Linz AG.

Zhodnocení turnaje v Linci

Naši házenkáři odehráli v rámci přípravy na novou sezónu druhý mezinárodní turnaj. Po vystoupení na domácí klání O pohár Františka Arnošta odehráli tři zápasy v rámci turnaje v rakouském Linci.

Turnaj v Linci (Rakousko).

1. utkání: HK Linz AG (AUT) – HK FCC Město Lovosice 28:30 (17:16)

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Bouček 2, Franc 1, Hrdlička L., Jelínek 2, Jonáš 2, Karlovec, Klimt 7, Konárik, Trkovský, Malý 5, Motl 6, Stach 1, Semerád, Sýkora 4.

Jednu výhru a dvě porážky si na své konto připsali naši házenkáři v dalším mezinárodním měření sil. Zvítězili hned ve svém úvodním vystoupení, když porazili domácí tým HC Linz AG 30:28.

„S prvním zápasem proti domácímu Linci jsem byl spokojen. Utkání mělo od prvních minut dobré tempo a bylo velmi tvrdé. Kluci si od začátku sjednali pořádek a vzájemně za sebe bojovali. V poločase vedl soupeř i díky našim technickým chybám, jeho vedení mohlo být ještě větší, ale naštěstí našich dalších chyb nevyužil. Ve druhé půli se situace otočila, chyby dělal soupeř a my jsme získali náskok čtyř branek. Zápas jsme pak v poklidu dovedli do vítězného konce,“ hodnotil úvodní utkání turnaje trenér Milan Berka.

2. utkání: SSV Bozen Handball (ITA) – HK FCC Město Lovosice 29:26 (16:13)

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Bouček, Franc, Hrdlička L., Jelínek 3, Jonáš 1, Karlovec, Klimt 9, Konárik 1, Trkovský 1, Malý 1, Motl 3, Stach 1, Semerád, Sýkora 6.

Ve druhém ani ve třetím utkání se již Lovcům bodovat nepodařilo. V sobotu se utkali s italským celkem SSV Bozen Handball a tříbrankové manko z poločasu 13:16 svítilo na ukazateli i po závěrečném hvizdu.

„Komorní atmosféře v hale odpovídalo i tempo hry. V utkání proti italskému celku jsme měli vést v poločase rozdílem tak pěti branek, ale srážely nás neproměněné šance a znovu technické chyby. Soupeř se dostal do tříbrankového vedení, které jsme se snažili zkorigovat, ale protivník hrál zkušeně a zápas nadále kontroloval. Zvítězit v tomto utkání určitě bylo v našich silách a i když to tak podle výsledku nevypadá, byli jsme v zápase lepším týmem. Bohužel nás o vítězství připravilo množství technických chyb a neproměněných šancí,“ okomentoval utkání s Bozenem trenér Berka.

3. utkání: HK FCC Město Lovosice – RK Nexe Našice 23:34 (10:19)

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Rangl – Bouček, Franc 2, Hrdlička L., Jelínek 2, Jonáš 4, Karlovec 1, Klimt 2, Konárik 1, Trkovský, Malý 2, Motl 2, Stach 3, Semerád, Sýkora 4.

Třetí střetnutí postavilo našemu celku do cesty nejsilnějšího soupeře, chorvatský tým RK Nexe Našice. Se silným protivníkem jsme dokázali držet krok pouze v první třetině utkání, poté se již projevila větší zkušenost a šíře kádru Našice.

„Soupeř dorazil na turnaj s osmnáctičlenným velice kvalitním kádrem a výsledek odpovídá průběhu zápasu. Od stavu 8:8 přišla šňůra našich neproměněných šancí, kdy jsme sedm minut nedokázali vstřelit branku. Naopak soupeř se začal prosazovat z rychlých protiútoků a odskočil do výraznějšího poločasového vedení. Po třiceti minutách tak bylo po zápase,“ shrnul průběh třetího zápasu trenér Lovců.

Celkové hodnocení trenéra:

Jsem rád, že jsme si dokázali vypracovávat slibné brankové příležitosti proti kvalitním soupeřům. Ale bohužel často jsme je nedokázali proměnit. To nás společně s chybami stálo lepší výsledky v turnaji. Na minimalizaci chyb musíme zapracovat.

Jedinou vadou na kráse v rámci turnaje byla nulová atmosféra na zápasech, snad s výjimkou prvního utkání s domácími. Atmosféra možná trochu přispěla k našim výkonům, prázdná hala nás nedokázala dostat do tempa a vybičovat se k lepším výkonům, i když by se nám to samozřejmě nemělo stávat.

Jsem rád, že v turnaji opět dostali příležitost všichni hráči. Nadále se budeme připravovat na novou sezónu a to již i s dvěma dorosteneckými reprezentanty, kteří se k našemu týmu po návratu z ME dorostenců připojí. Zaměříme se na obrannou i útočnou fázi, přičemž hlavně ta obranná část nám chvílemi hodně vázla.

Na Lovce čekají poslední dva přípravné duely. V pátek hostí v Lovosicích ESV Lokomotive Pirna, ve čtvrtek 30. srpna se představí na palubovce Jičína.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: