„Nevyhráli ligu, tak asi se kajou,“ znělo z podchodu u Besedy

V netradiční situaci a na netradičním místě mohli minulý týden potkat obyvatelé a návštěvníci Lovosic extraligové házenkáře Lovců. Ti se totiž na čtyři dopoledne proměnili z hráčů na malíře.

Začátek přípravy si Lovci Lovosice zpestřili činností, která jim není úplně vlastní, ale se kterou se vypořádali na jedničku. Na čtyři dopoledne v závěru července vyměnili Lovci házenkářské míče za kbelíky s barvami a malířské válečky a společnými silami a za materiální podpory partnerů se pustili do malování podchodu u kruhového objezdu ve městě.

„Chtěli jsme touto akcí potvrdit naši spolupráci a partnerství s Městem Lovosice. Jsme si vědomi, že bez podpory města bychom nemohli dlouhodobě fungovat na úrovni, na které se pohybujeme. Proto jsme se rozhodli Lovosicím jejich pomoc oplatit i touto formou a ukázat, že házenkáři mohou pro město vedle sportu udělat i něco jiného,“ přibližuje důvody netradiční činnosti Lovců ředitel klubu Vojtěch Srba.

Podchod u Besedy dlouho zdobily obrázky dětí z lovosických škol. Bohužel ale podchod po několika silných bouřkách a postupem let již nebyl v úplně nejlepší kondici. Proto Lovci přidali ruku k dílu, původní nátěry a kresby ošetřili, přetřeli a nyní je tak podchod znovu připraven pro další případné použití nebo dětské kresby.

„Jsme rádi, že pomocnou ruku k této akci podali i naši partneři. Ti nám poskytli materiál a nářadí, které hráči k výmalbě podchodu použili. Za to všem z nich patří velký dík,“ řekl Srba. Partnery renovace podchodu se staly firmy BigMat Stavebniny B+D, JUB – barvy, omítky, fasády a Stavebniny BD.

O malování podchodu lovosickými házenkáři natočil reportáž také redaktor Českého rozhlasu David Kalvas. Vy si ji můžete poslechnout zde:

Kategorie: aktuality, tým "A"