Lovci hlásí posilu na trenérské lavičce!

To v co fanoušci Lovců a především vedení klubu tajně doufalo, se v posledním týdnu stalo skutečností. Honza Landa, který ukončil aktivní hráčskou kariéru, se rozhodl pokračovat v práci pro klub.

V loňské sezóně vedla „A“ tým Lovců dvojice Milan Berka – Václav Toman. V sezóně nové se v týmu našich házenkářů vedle změn v kádru uskuteční také změna na trenérské lavičce a k naší velké radosti hlavního trenéra Milana Berku doplní v pozici asistenta Jan Landa.

Jan Landa, ještě v roli hráče, v diskuzi s trenérem Milanem Berkou.

Jak se zrodilo „nové“ angažmá Honzy Landy? „Každej den mi Vojta volal a já už jsem chtěl mít od toho tlaku klid, tak jsem na jeho nabídku kývnul,“ říkal se smíchem Jan Landa a s vážnou tváří již dodává: „Trénování mne lákalo, to musím určitě přiznat. Ale určitě jsem netušil, že dostanu nabídku hned k extraligovému týmu. Spíše jsem počítal, že to bude až časem. Společně s Vojtou jsme si ale nastavili takové podmínky, které mi umožní věnovat se práci i házené současně. Je to takový kompromis, abych mohl zůstat u házené, ale zároveň nebyl 100% součástí tréninkového procesu. Už jsem cítil, že fyzicky jako hráč dál působit nemůžu, ale i nadále jsem schopen klukům něco předat.“

Hlavním trenérem Lovců i nadále zůstává Milan Berka, kterému ale na lavičce Landa vypomůže v roli asistenta. „Mou hlavní úlohou je podporovat Milana a vytvořit mu takové podmínky, aby se mohl soustředit na svoje věci. Ode mne by měla přijít přidaná hodnota z pohledu obranného systému, ale rád bych do hry Lovců přenesl i některé věci do útoku, které jsem se naučil v národním týmu,“ říká Honza.

V současném kádru Lovců zůstává většina hráčů, se kterými Honza v posledních letech v extralize nastupoval. Obavy z dlouholetého kamarádství ale nemá. „Mám štěstí, že spousta kamarádů, se kterými jsem dřív hrál, v posledních dvou letech skončila. O to to bude pro mne jednodušší. A letošní sezóna je ve znamení obměny kádru, kdy tým doplnili někteří mladší kluci. S němi až takové mega přátelské vztahy z mládí nemám, naopak jsem o deset a více let starší než oni. A co se týká starších hráčů, tak kontakt s nimi bude úplně stejnej. Budou i nadále lídry týmu a budeme s nimi konzultovat taktiku na zápasy a tréninky,“ potvrzuje Landa.

Velkou radost z „návratu“ Honzy Landy má i ředitel klubu Vojtěch Srba: „Samozřejmě jsme šťastní, že se Honza rozhodl pokračovat ve spolupráci s naším klubem a že bude i nadále předávat svoje bohaté zkušenosti a energii. Věřím, že jeho přítomnost bude pozitivním prvkem a že pomůže Lovosicím k dalšímu úspěchu. Na starosti by měl mít obrannou fázi, která nám dělá v posledních sezónách velké problémy. Honza byl a jsem rád, že i nadále bude, duchem týmu.“

Na závěr připomínáme, že první extraligové utkání letošní sezóny, které odehrajeme v sobotu 8. září na zimním stadionu proti Dukle Praha, bude také „Posledním zápasem Honzy Landy“. Všichni fanoušci tak budou mít možnost se přijít rozloučit s naším Kennym i jeho dlouho kariérou a zároveň jej přivítat v nové roli na lovosické lavičce.

Honzo, děkujeme za tvoji věrnost a těšíme se na tebe v nové pozici!

Kategorie: aktuality, tým "A"