Do Kopřivnice jedou Lovci s vedením 2:0 na zápasy!

Stejně jako předchozí duely, ani čtvrté vzájemné střetnutí s Kopřivnicí nebylo pro Lovce jednoduché.

2. utkání čtvrtfinále Strabag Rail extraligy: 

HK FCC Město Lovosice – KH Kopřivnice
30:25 (16:14)

Tak jako v sobotním duelu, tak i v neděli byli Lovci autorem první branky, když skóre utkání otevřel střelec Václav Klimt. Kopřivnice se ale na neděli dobře vyspala, poctivě a agresivně bránila a naše hráče tak nutila k chybám.Ty pak dávaly soupeři možnost rychlých protiútoků a za stavu 2:5 si trenér Berka musel vybrat první oddechový čas. Ani další minuty nebyly pro nás jednoduché, když Kopřivnici spolehlivě chytal brankář Marek Žingor. I přes to se ale Lovcům podařilo častěji skórovat a ve 20. minutě bylo konečně srovnáno na 11:11. V poslední desetiminutovce pak rychlé protiútoky vyšly i Lovcům do šaten odcházeli s vedením 16:14.

Skvěle jsme vstoupili do půle druhé a čtyřmi brankami v řadě jsme odskočili již na šestibrankový rozdíl 20:14. Houževnatý soupeř se ale nevzdával a nezlomilo jej ani další vedení Lovců 22:16. Kopřivnice kontrovala svojí čtyřbrankovou šňůrou a ve 45. minutě snížila na rozdíl dvou branek 22:20. Sedm minut bez gólu ze strany domácích, kdy se znovu překonával hostující brankář Žingor, pak donutilo lovosického trenéra k vybrání dalšího oddechového času. Po něm Lovci znovu odskočili na rozdíl šesti branek 26:20 (55. minuta), i díky ve druhé půli výbornému Adamíkovi na 26:20, a zápas tak nasměřovali k vítěznému konci. Díky vítězství 30:25 tak Lovosice dosáhly na další vítězství a do Kopřivnice se tak série přesouvá za stavu 2:0 na zápasy pro Lovce.

Další utkání se hraje v sobotu 21. dubna v Kopřivnici. Pokud by v něm Lovci nedokázali zvítězit, je na programu čtvrtý duel v neděli 22. dubna. A pokud by ani po něm nebylo rozhodnuto, hrál by se pátý rozhodující zápas znovu na naší palubovce ve středu 25. dubna.

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu, ke které přispěli i hostující příznivci a také trumpetisti z Ústí nad Labem, kteří skvěle doplnili naše bubeníky. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Milan Berka, HK FCC Město Lovosice: „Kopřivnice vstoupila do zápasu velmi bojovně, ale na druhou stranu musím říct, že my jsme jim to značně ulehčili. Zápas jsme začali šesti technickými chybami v prvních deseti minutách. Včera jsme měli dvě za poločas. Technickými chybami jsme je pustili do šesti trháků a nestíhali jsme se ani vracet. V tu chvíli nás soupeř dostal pod tlak a získal až pětigólové vedení. A pak zase přišla série našich třinácti branek bez jediné technické chyby a pouze čtyř obdržených gólů. To stejné nastalo ve druhé půli. Ve druhé půli jsme udělali celkem třináct technických chyb, samozřejmě tam byl tlak od obrany, ale my jsme dělali naprosto triviální chyby. Z klidného náskoku bylo zase jen těsné vedení a tohle se nám prostě vymstí. Včera to bylo to stejné. Brankář Žingor podal dnes výborný výkon a naštěstí se mu ve druhém poločase vyrovnal i náš Adamík. V jednu chvíli to vypadalo, že hrají jen brankáři, to byla tutovka za tutovkou bez obran a kluci předváděli fantastické zákroky na obou stranách. Každopádně bych to zhodnotil: velice podobné dva zápasy a já doufám, že se nám podaří ten závěrečný krok. Ale bude to velice těžké, tak jak jsme u nás viděli.“

Lubomír Veřmiřovský, KH Kopřivnice: „Gratuluji Lovosicím k získání druhého bodu. My jsme dneska vstoupili do zápasu motivovaně. Myslím si, že jsme dnes v prvním poločase hráli dobrou házenou, i když jsme ten poločas prohráli. Nicméně takhle má vypadat naše hra, bojovná, dobrý výkon gólmana a rychlý přechod do protiútoku. Ve druhé půli jsme se dostali trošku pod tlak a nedali jsme snad dvanáct vyložených šancí. To nás připravilo o možnost se porvat o zisk dnešního utkání.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa, Sýkora 4, Motl 9/2, Stach, Bouček 3, Jelínek 1, Bičiště 1, Klimt 6, Konárik, Semerád, Karlovec, Hrdlička, Malý 6.

7m hody: 3/2 – 4/4, vyloučení: 4 (ČK přímá Franc) – 2 (ČK přímá Holbein), rozhodčí: Valášek, Vychodil, diváků: 721.