Z bronzu se raduje Zubří, Lovci nakonec skončili čtvrtí

Tečku za extraligovou sezónou 2016/2017 udělalo utkání mezi našimi Lovci a týmem Zubří. Čtvrté utkání dokázalo Zubří přetavit v rozhodující třetí bod a jeho hráči se tak radují ze zisku bronzových medailí.

4. utkání série o 3. místo:

HK FCC Město Lovosice – HC Robe Zubří
22:32 (11:17)

Čtvrtý zápas série měli od počátku ve své režii hosté. Zubří chtělo sérii ukončit již v sobotním střetnutí a když se toto nepovedlo, rezolutně šlo za svým cílem ve druhém střetnutí v Lovosicích. K jejich velmi dobrému soustředěnému výkonu se přidaly technické chyby Lovců a znovu, stejně jako v zápasech v Zubří, Lovci často troskotali na brankáři Malinovi. Zubří každou chybu nekompromisně trestalo a vytvořilo si brzo pětibrankový náskok, který ještě do poločasu dokázalo navýšit na rozdíl šesti gólů.

Ani dvojnásobná přesilovka Lovosic, kterou začínala druhá půle, nezastavila rozjeté Zubří. To si bez problémů udržovalo svůj náskok a dokázalo jej ještě navýšit až na konečných 33:22. Své majitele tak mají i poslední extraligové medaile, když bronz putuje po zásluze do Zubří.

Po utkání došlo nejen k dekorování třetího týmu extraligy, ale zároveň převzal cenu za nejlepšího střelce extraligy náš Jiří Motl. Ten tuto trofej získal s náskokem neuvěřitelných 69branek za druhým Markem Monczkou (Karviná). Jirko, obrovská gratulace!

Lovci mají za sebou i přes prohru v této sérii vydařenou sezónu, ve které získali potřetí v historii vítězství v Českém poháru a znovu se probojovali mezi nejlepší čtyři týmy extraligy. Za to jim patří velké poděkování, stejně jako vám našim fanouškům, kteří jste při nás po celou letošní sezónu stáli! Děkujeme!

Sestava a branky Lovců: Koňařík, Adamík – Freiberg, Landa 4, Havel 1, Sýkora 2, Motl 4/2, Bouček, Jelínek, Bičiště 2, Chroustovský, Klimt 3, Konárik 1, Semerád 1, Miko 3, Malý 1.

Sedmimetrové hody: 3/2 – 4/3, vyloučení: 4 – 6 (ČK Václav), rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 410.

Ohlasy po utkání:

Václav Toman, asistent trenéra HK FCC Město Lovosice: „Samozřejmě od nás velká gratulace Zubří k bronzové medaili. Bohužel jsme již neměli dostatek sil a díky technickým chybám a neproměnováním šancí jsme soupeři dali šanci získat poslední bod. Děkujeme našim fanouškům za podporu v celé sezóně.“

Andrej Titkov, trenér HC Robe Zubří: „Utkání dnes mělo jednoznačný průběh. A to i díky velmi disciplinované hře našeho družstva v obraně. Musíme ale brát v potaz kádrové problémy soupeře. Samozřejmě jsme velmi spokojeni s tím, že celá roční práce byla korunována medailí. Velmi si toho vážíme, doufám že to bude odrazový můstek k dalším úspěchům.“