Lovci postoupili do zápasu o 5.-6.místo

Naši Lovci dnes odjeli k odvetnému střetnutí skupiny o 5.-8.místo Extraligy mužů. Jejich soupeřem byl znovu tým Frýdku-Místku.

20160227081551 (2)Skupina o 5.-8.místo, 2.utkání:

SKP Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice
26:24 (16:12)

V úvodním utkání skupiny o 5.-8.místo porazili Lovci doma v Lovosicích svého soupeře o pět branek 23:18 a přivezli si tak na sever Moravy celkem slušný náskok do odvety. Do Frýdku-Místku neodcestovalo naše pravé křídlo Malý (místo něj se v sestavě objevil dorostenec Konárik a vstřelil 4branky), zdravotní omezení při hře limitovalo naše druhé křídlo Jirku Motla.

Pětigólové „vedení“ z prvního zápasu se ale rozplynulo doslova jako pára nad hrncem a to již po osmi minutách úvodní půle, kdy Petr Kichner svojí druhou brankou zvyšoval na 6:1. Pak následoval zcela logicky oddechový čas naší lavičky, který měl za úkol jediné: zastavit tlak domácích, resp. vylepšit naši hru a to ve všech směrech. Velmi špatná byla především naše defenzivní práce, kdy jsme soupeře nechávali střílet velmi často bez kontaktu a vůbec naše obrana zcela postrádala agresivitu. Ještě dalších sedm minut trvalo než naši Lovci trochu chytili dech (9:2 ve 14.minutě). Pak už se konečně začali lovosičtí házenkáři střelecky prosazovat a ukrajovat tak postupně z náskoku soupeře. Zpět na pětibrankový rozdíl dostal Lovce svojí brankou Míla Sýkora (12:7 pro FM), do konce poločasu jsme dokázali ještě jeden gól z náskoku Frýdku-Místku vymazat a do šaten jsme odcházeli za nepříznivého skóre 12:16.

I úvodní branku druhého poločasu vstřelili domácí, kteří znovu získali potřebný pětibrankový náskok 17:12. Dalších pět minut ale neskórovali a naši Lovci se dokázali přiblížit už na 15:17 (z našeho pohledu). Změnili jsme typ obrany, do které naskočil Jirka Motl, i když nebyl úplně zdravotně v pořádku. Jenom jednou se pak Frýdku-Místku podařilo znovu utéci na rozdíl pěti gólů (21:16 ve 42.minutě), od té doby jsme povolili soupeři max. čtyřgólové vedení. Naposledy to bylo v 53.minutě (25:21). Od té doby Lovci již jen snižovali, aby nakonec na severu Moravy podlehli „jen“ o dva góly 24:26.

Tento výsledek společně s výhrou 23:18 z úvodního duelu posouvá Lovce do zápasu o konečné 5.-6.místo. V tomto dvojduelu se utkají s týmem Zubří. Dvojici pro zápas o 7.-8.místo tvoří Jičín a Frýdek-Místek.

Zápasy se Zubřím se odehrají:

1.utkání: 11. května 18:00 HK FCC Město Lovosice – HC Zubří

2.utkání: 14. května 18:00 HC Zubří – HK FCC Město Lovosice

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Před zápasem jsme si říkali, že není stejné hrát o osmé nebo o páté místo. My jsme už po sedmi minutách prohrávali 6:1 a to bylo strašně těžké dohánět. Druhý poločas byl lepší, do obrany přišel Jirka Motl, pak ale dostal červenou Honza Landa, takže jsme to míchali, jak se dalo. Ve druhém poločase jsme měli lepší procento v zakončení a to si, myslím, rozhodlo.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 1, Havel, Sýkora 7/2, Motl, Bouček 6, Jelínek 2, Chroustovský 1, Barth, Klimt 3, Konárik 4, Semerád.

7m hody: 3/2 – 2/2, vyloučení: 3 – 1 (ČK přímá Landa), rozhodčí: Valášek, Vychodil, diváků: 310.