Lovci si do odvety povezou náskok pěti branek

Naši házenkáři se dnes v úvodním utkání skupiny o 5.-8.místo střetli s týmem Frýdku-Místku. V úvodním zápase si nakonec vedli lépe a vyhráli o pět branek.

Lovo-FM_30.4_16_09

1.utkání SF skupina o 5.-8.místo:

HK FCC Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
23:18 (7:10)

Skupina o 5.-8.místo se hraje pohárovým způsobem, kdy proti sobě v „SF“ nastoupí týmy jen na dva zápasy: doma-venku. Sčítá se pak celkové skóre a lepší z celků si zahraje o konečnou 5.-6.příčku. Druhou dvojici tvoří týmy Jičína a Zubří.

Dnešní úvodní duel mezi našimi Lovci a Frýdkem-Místkem byl rozdělený nejen časově do dvou polovin. V té první byli lepší hosté, tu druhou vyhráli naši hráči o osm branek a celkově si tak zajistili pětigólový náskok do odvety. Ta se hraje na severu Moravy příští neděli 8. května od 16hodin.

Zatímco Lovci měli lepší vstup do zápasu, soupeř pak převzal iniciativu ve zbytku první půle. Po našem vedení 2:0 otočil Frýdek-Místek třemi góly v řadě na 3:2 a od té doby až do konce poločasu vedl. Rozdíl ve skóre byl maximálně 1-2brankový, na konci úvodní třicetiminutovky narostl na 10:7 ve prospěch soupeře.

Ten vstřelil i první branku půle druhé (7:11), ale od té doby naopak převzali otěže zápasu naši Lovci. Šest jejich gólů v řadě znamenalo po dlouhé době vedení Lovosic (13:11 ve 41.minutě) a to jsme již ze svých rukou nepustili. Nakonec jsme Frýdek-Místek porazili o pět gólů 23:18 a vytvořili si tak nadějnou pozici do odvetného střetnutí.

Nejlepším hráčem našeho celku byl v hlasování fanoušků vyhlášen střelec osmi branek Jiří Bouček.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Do prvního poločasu jsme vstoupili trošku vlažně, opět se nám nepodařilo dát několik vyložených brankových příležitostí, soupeř nás uběhal. Ve druhém poločase se naše hra zvedla, obrana byla agresivní a konečně jsme začali chodit po zisku míče do rychlého protiútoku. Nic jiného nám nezbyde ani ve Frýdku-Místku, protože v postupném útoku se trápíme, takže budeme muset jít touto cestou jako dnes ve druhém poločase.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Franc, Landa 2, Havel, Sýkora 3/2, Motl, Bouček 8/1, Jelínek 2, Chroustovský, Barth, Klimt 3, Semerád, Malý 5.

7m hody: 3/2 – 0, vyloučení: 2 – 2, rozhodčí: Bečička, Bubeníček, diváků: 284.