Lovci vstupují do Českého poháru

Po úspěšném devátém kole extraligy, ve kterém naši Lovci porazili v domácí hale celek Karviné, čeká na lovosické házenkáře utkání Českého poháru.

Cesky pohar 2015Český pohár 2015/2016, 3.kolo:

Libčice nad Vltavou – HK FCC Město Lovosice
neděle 1. 11. od 17:00 (SH Břve)

V rámci této soutěže se extraligové kluby zapojují od 3.kola a tento moment právě nastal. Připomeňme, že naši házenkáři obhajují triumf z této soutěže a jejího posledního ročníku, kdy ve finále porazili v Lovosicích tým Frýdku-Místku.

Na naše Lovce čeká utkání venku a to proti celku Libčic nad Vltavou. Tento tým hraje stejnou soutěž jako naše záloha, tj. 2.ligu, pouze jinou její skupinu. Druhé ligy mají za sebou pět kol a náš pohárový soupeř je zatím na třetí pozici se 7body. V jejich dresu nastupují i hráči, kteří mají za sebou i extraligové zkušenosti z pražské Dukly: Lukáš Weigner nebo Kamil Piskač. Ten dokonce odehrál část své házenkářské kariéry i u nás v Lovosicích.

Je samozřejmostí, že náš tým je v tomto zápase jasným favoritem a rozhodně bude chtít po loňském pohárovém úspěchu vybojovat co nejlepší umístění i v této soutěži a v neděli tak nebereme nic jiného než výhru. Dá se zároveň předpokládat, že v náročném extraligovém programu, do kterého se navíc přidala zranění našich klíčových hráčů, dostanou příležitost především ti hráči, kteří v extralize nenastupují v základní sestavě.

To potvrzují i slova trenéra Lovců Vladimíra Šumy: „šanci dostanou hráči, kteří v lize tolik prostoru nemají, tím ale nechci říct, že pojedeme v okleštěné nějaké sestavě. Neexistuje žádné podcenění, nebereme nic jiného než výhru. Pohár je druhá nejvyšší soutěž, loni jsme ho vyhráli a chceme v něm uspět i tentokrát. Čtvrtek, pátek měli hráči volno, v neděli nás čeká pohárové utkání a pak bychom rádi doléčili aspoň některé menší šrámy. Budeme dělat kondiční věci s míčem, pak se zaměříme i na věci herní.“

Kdo z vás bude mít chuť se na naše Lovce jet podívat, tak vězte, že zápas 3.kola mezi našimi Lovci a týmem Libčic se hraje v neděli 1. 11. od 17hodin a to ve sportovní hale v areálu Břve (www.sporthotelhostivice.cz).

Kompletní los 3.kola Českého poháru najdete na stránkách ČSH:

http://www.muzi.chf.cz/index.aspx?id=42326&cmpid=64&cmppartid=2564

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: